Épész-tagadók

Alaposan feladják a leckét az ellenzéki pártok az állampolgároknak, ha ki akarják ismerni magukat rajtuk.

2020. 11. 03. 6:00
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alaposan feladják a leckét az ellenzéki pártok az állampolgároknak, ha azok, vesztükre, ki akarják ismerni magukat rajtuk. Ha valaki távolról jött ember hallgatja a dühkitöréseiket az Országgyűlésben és azon kívül, könnyen azt hiheti, hogy ezek a képviselők hanyatt-homlok rohannának megszavazni a szigorú járványellenes intézkedéseket, csak lenne rá már alkalmuk. Ehelyett tétlenségre vannak kárhoztatva, mert a kabinet nem vonja be őket semmibe, nemcsak a véleményükre nem kíváncsi, de még a szavazataikra sem. Különben sem tudnának mit megszavazni szegények, mivel a felelőtlen hatalom csak engedi elfajulni a dolgokat, de egy szalmaszálat sem tesz keresztbe a védekezés érdekében, és egy jogszabályi változtatás nem sok, annyi sem látszik a láthatáron, amit beterjesztettek volna, s lehetne lelkesen csatlakozni hozzá.

Aztán ha nevezett személy belekukkant az egyes parlamenti szavazási listákba, netán összeveti a baloldali képviselők által elrikácsolt vádakat a korábbi voksolásokkal, akkor éri a komoly meglepetés. Hiszen ugyanazok a maguk által baloldalinak mondott internacionalista politikusok, akik telejajveszékelik a világot azzal, hogy a Fidesz-kormány nem hozza meg a megfelelő intézkedéseket, már semmiképpen sem hajlandók támogatni a minden józan ésszel pártolandó jogszabályi módosításokat. Igen tanulságos az a lista, amely tartalmazza, kik szavazták meg és kik nem a múlt héten a hétfőtől életbe lépett védekezési szigorításokat. Mondani sem kell, hogy egyetlen baloldali ellenzéki sem támogatta az újabb járványügyi szigorító törvénycsomagot, ahogy az eddigieket sem szavazták meg soha, egyetlenegyszer sem.

A kettőt meg kettőt összeadni képes emberek jogosan értetlenkednek. Hiszen ha annyira szorgalmazzák a baloldaliak a hatékonyabb fellépést a pandémia ellen, mi gátolta őket abban, hogy az igen gombot nyomják meg, és végre egyszer az életben ne ellendrukkerkedjenek a lakosság rovására? Velük ellentétben ugyanis az emberek pontosan tudatában vannak annak, hogy ennek az egész infantilis hisztérikus ellenségeskedésnek a lakosság látja a kárát. Nem kell ahhoz pszichológus professzornak lenni, hogy tisztában legyünk vele: ha a társadalomban folyamatosan kételyt akarnak a kormány, sőt az egészségügyi, járványügyi szakemberek kompetenciájával kapcsolatban ébreszteni, akkor azzal a járványügyi előírások kijátszására ösztönöznek. Miután ha minden rossz, amit a kormány és a szakembergárdája tesz, ugyan miért pont ezek a kényelmetlen szigorítások, a maszkviselés kiterjesztése, a szociális távolságtartás akkurátusabb betartása volnának jó intézkedések? A baloldal ezzel a szélsőséges, minősíthetetlen viselkedésével végeredményben a maszk- és vírustagadók oldalára áll, s a járvány elharapózását is elősegítheti.

Nem félnek attól, hogy a választók még az eddigieknél is jobban hátat fordítanak nekik? Ezek szerint nem is próbálnak okulni a borsodi időközi választás számukra kijózanító tanulságaiból. De hát miért pont ettől józanodnának ki, amikor még a vereségüket is letagadják, akárcsak a hazugságaikat, sikertelen rémhírterjesztési akcióikat is, hiába buknak le újból és újból? Már az sem érdekli őket, ha mindenki számára nyilvánvaló, hogy hazudnak a hazánkat befeketítő, vírussal kapcsolatos hamis adataikkal, s immár a WHO-nak is nekimennek, miután az Egészségügyi Világszervezet képviselője pozitívan ítélte meg a magyar járványügyi intézkedéseket. Nem is a kormány ellenzékei ők, hanem az ép elmének. Már csak az a kérdés, hogy a választópolgárok meddig hajlandók tolerálni ezt. Azok is, akik eddig könnyelműen támogatták őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.