Februártól gyorsabban kapnak okmányt a csecsemők + videó

Februártól egyszerűsödik az újszülött gyermekek okmányainak kiállítása. A családok már a kórházban megkaphatják a gyermek TAJ-kártyáját, lakcím kártyáját, személyi igazolványát.

Csókás Adrienn
Forrás: Facebook2020. 11. 28. 11:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nagy döntések mellett apróságokra is igyekszünk odafigyelni annak érdekében, hogy a gyermekvárás és a gyermekvállalás minél inkább örömteli esemény lehessen – fogalmazott a közösségi oldalára feltöltött legfrissebb videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a kisbabák okiratait, ügyiratait általában igen sok időbe kerül elintézni, sokszor szabadságot kell kivenni az édesapáknak. Ez a jövő évtől megváltozik.

– Februártól, ha megszületik egy kisbaba, akkor szerencsés esetben úgy mehetnek haza a kórházból a szülők, hogy viszik a kezükben a kisbaba TAJ-kártyáját, lakcím kártyáját, személyi igazolványát.

Sőt, miután nyilatkoztak erről a kórházban, az anyasági támogatást és a családi pótlékot is intézzük helyettük – magyarázta Novák Katalin. Ha esetleg valaki nem kapná kézhez az ügyiratokat, akkor később postázzuk – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.