Karácsony nagyon csúnyán leleplezte a fővárosi semmittevést

Ez bizony ciki.

2020. 11. 20. 10:25
KARÁCSONY Gergely; HORVÁTH Csaba; SZANISZLÓ Sándor; TÓTH József; DOROSZ Dávid; KISS László; Pikó András
Folyik a munka Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott Dorosz Dávid (Párbeszéd) a klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesi posztjáról. Eddig az alaphír. De nézzük meg, Karácsony Gergely miként kommentálta a Facebookon helyettese lemondását:

„Este megkaptam Dorosz Dávid barátom lemondó levelét. Dávid azt a tiszteletre méltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik. Az elmúlt 30 évben kevés ilyen gesztust láttunk. […]”

Helyben vagyunk.

Ezek szerint a Karácsony-érában a főpolgármester-helyettesi poszt nem jár munkával. De nem lepődünk meg ezen, hiszen tisztán látszik, hogy Karácsony csupán a világhálón vitézkedik, a való életben viszont gyakorlatilag semmit sem csinál, és ezt most alá is támasztotta ezzel a balul sikerült posztjával.

Folyik a munka
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Dömötör Csaba is egy dörgedelmes posztban reagált a főpolgármester gondolataira:

„[…] Jó tudni, hogy ezek szerint a főpolgármester-helyettesi tisztség az ő értelmezésükben nem jelent munkát. Ennél is durvább, hogy annyi hónap tétlenség után miben találják meg a cselekvés szükséges irányát: véletlenül sem abban, hogy segítsék a járvány elleni küzdelmet. Egy fenét: a messzi távolban derengő parlamenti kampánnyal akarnak inkább foglalkozni. A nehéz időszakokban derül ki, kinek mi a fontos. Sok millió embernek a vírus elleni összefogás, nekik a hatalmi marakodás és a megszerezhető konc.”

Olvasom, hogy az egyik főpolgármester-helyettes távozik, és más feladatokra koncentrál majd. Karácsony Gergely azzal...

Közzétette: Dömötör Csaba2020. november 19., csütörtök

Bizony, ehhez nincs mit hozzátenni. Karácsony önmagát leplezte le.

UPDATE:

Karácsony Gergely időközben megváltoztatta, módosította a posztját, a következőképpen:

„Este megkaptam Dorosz Dávid barátom lemondó levelét. Dávid azt a tiszteletre méltó döntést hozta, hogy a pozíció és tisztség helyett azt a munkát választja, hogy a Párbeszédet, illetve a közös ellenzéket segítve kizárólag a kormányváltásért dolgozik. […]”

Rájött, hogy hibázott. De azt, hogy a freudi elszólás csupán a véletlen műve volt-e, döntsék el majd a választók az elvégzett munka fényében.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.