Látogatóközpont és játszótér épült Kisbéren

Befejeződött a kisbéri látogatóközpont és tematikus játszótér építése, amelyre közel százmillió forintot fordítottak – közölte a polgármester.

Forrás: MTI2020. 11. 02. 12:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sinkovicz Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta, a látogatóközpont a településen lévő, 160 éves Magyar Királyi Lovarda kicsinyített mása. Az épületben kiállítóhelyiségnek alkalmas közösségi teret alakítottak ki, valamint idegenforgalmi tájékoztatókat helyeztek el.

A tematikus játszóteret Kisbér testvértelepülésén, a szlovákiai Gútán található fedeles fahíd mintájára építették meg, különféle játszószerekkel felszerelve.

A két létesítmény a Mini Magyarország makettpark közelében található, ahol Magyarország 43 kiemelkedő épületének kicsinyített mása látható.

A kisbéri beruházás egy határokon átnyúló közös pályázat része, amelyben 950 millió forintos költséggel hat szlovák és négy magyar Duna-menti település egymás nevezetességeinek kicsinyített másait építi fel, amelyek interaktív játszótérként használhatók.

A „CULTPLAY – Interaktív tematikus parkok” nevet viselő projekt célja, hogy a kulturális örökség innovatív hasznosítását lehetővé tevő, határon átnyúló turisztikai attrakciókat hozzon létre.

Érsekújváron a régi vár makettje készül el, Tatán a gútai malom épül meg játékos elemekkel, Észak-Komáromban a Csillag erőd mintájára készül játszótér, Révkomáromban az észak-komáromi Öregvár elevenedik meg.

Oroszlányban a vágsellyei Pázmány-kastély, Gútán készül el a tatai vár mása, Ógyallán az oroszlányi Bányász Múzeum mintájára, míg Vágsellyén a majki kolostor mintájára készül játszótér.

Az együttműködő települések között kivételt jelent a szlovákiai Szőgyén, ott egy mobil színpadot létesítenek. A CULTPLAY parkokat magyarul, szlovákul és angolul elérhető mobilapplikációs fejlesztéssel is népszerűsítik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.