Véget ér a baloldali álcivilek börtönbiznisze

Benyújtottuk azt a módosítási javaslatot, amely az áldozati igények érvényesítésének elősegítésén túl biztosítékot nyújt arra, hogy senki ne húzzon hasznot a rossznak mondott fogvatartási körülményekre hivatkozva – írja legfrissebb Facebook-bejegyzésében Völner Pál.

Csókás Adrienn
Forrás: Facebook2020. 11. 25. 17:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Igazságügyi Minisztérium benyújtotta a börtönzsúfoltság miatti kártalanítási eljárással összefüggő visszaélések megszüntetéséhez szükséges egyes törvények módosításáról szóló javaslatot – közölte a tárca parlamenti államtitkára. Völner Pál közösségi oldalán úgy fogalmazott: a bűnözők és a baloldalhoz kötődő ügyvédek, álcivilek börtönbizniszének végleg vége lesz!

– Benyújtottuk tegnap azt a módosítási javaslatot, amely az áldozati igények érvényesítésének elősegítésén túl biztosítékot nyújt arra, hogy a jövőben senki ne húzzon hasznot a rossznak mondott fogvatartási körülményekre hivatkozva.

A pénz nem mehet az ügyvédek vagy a „jogvédők” számlájára. Elsőként az áldozatok kaphatják meg a jogos jussukat

– hangsúlyozta az államtitkár, aki kiemelte azt is, hogy a jövőben a sértetteknek hosszabb idejük lesz érvényesíteni az igényeiket.

Völner Pál aláhúzta: a magyar kormány továbbra is az áldozatok oldalán áll a bűnözőkkel szemben!

Az államtitkár a távirati irodának nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a 2017-ben bevezetett kártalanítási rendszer nem biztosítja az eredeti jogalkotói szándékot, mert miközben a közvéleményt súlyosan felháborító bűncselekmények miatt elítéltek az elhelyezésük miatt jelentős összegű kártérítéshez jutottak, a bűncselekmények áldozatait alig sikerült kompenzálni.

Kitért arra is, hogy a kormány célja nem a tüneti kezelés, ezért a börtönzsúfoltság enyhítéséért már az elmúlt években is folyamatosan javultak a fogvatartottak elhelyezési követelményei, ebben az évben pedig jelentősen növelték a férőhelyek számát a magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekben.

Az új épületszárnyak építésével csaknem háromezer új férőhely létesült, a telítettség így 96 százalékosra csökkent – mondta. A magyar kormány továbbra is elkötelezett a mellett, hogy zéró toleranciát hirdet a bűnözőkkel szemben, és az áldozatok oldalán áll – emelte ki az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.