Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózott

Megdöbbentő felvételhez jutott a Tények.hu szerkesztősége, amelyen az hallható, hogy Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina önmagából kikelve zsidózik.

Forrás: tenyek.hu2020. 12. 14. 12:14
BARANYI Krisztina
Budapest, 2019. december 9. Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elszabadultak az indulatok a ferencvárosi önkormányzatban. Csupán egy éve vezeti Baranyi Krisztina a IX. kerületet, de az őt támogató baloldali szivárványkoalíció máris megbomlott. Baranyi véres csatatérré változtatta a kerületet, a bizalmasait is maga ellen fordította a saját érdekei miatt. A döbbenetes antiszemita kijelentés is egy baloldali viszály közben futott ki a polgármester száján.

Az újabb vitát egy üres telek robbantotta ki, amely az önkormányzat tulajdona. Mint más ingatlanokat, ezt is el akarta adni Baranyi Krisztina. Bár hamar akadt vevő, a szövetségesein nem tudta egykönnyen átvinni a javaslatot – olvasható a Tények.hu cikkében.

A veszélyhelyzeti felhatalmazását kihasználva Baranyi egymaga döntött úgy, hogy mégis kiárusítja az önkormányzat tulajdonát. Amikor kiderült, hogy megint a saját érdekeire használta fel a rendkívüli felhatalmazását, a baloldali képviselők számon kérték a polgármestert. Ekkor zajlott le ez a beszélgetés.

Úgy tudni, Baranyi Krisztina azért akarja sürgősen kiárusítani az önkormányzat tulajdonait, mert a kerület költségvetése súlyos mínuszban van, noha a baloldal egy éve még többmilliós plusszal vette át a városháza kulcsait.

Baranyi Krisztina durva antiszemita kijelentése egy múlt hét csütörtökön, online megtartott képviselői tájékoztatón hangzott el, amelyen a Vágóhíd utca 6. szám alatti ingatlan elidegenítésére kiírt pályázat elbírálásáról számolt be a képviselő-testület tagjainak. Közölte, hogy a veszélyhelyzeti rendelkezés adta jogával élve, eseti jelleggel magához vonta a gazdasági és közbeszerzési bizottság jogkörét, és egy személyben döntött az inkriminált, 363 négyzetméter területű, beépítetlen telek tulajdonjogának megszerzésére kiírt pályázatról. A tendert eredményesnek nyilvánította, és az egyetlen jelentkezőt, az S-Hotel Fejlesztő Kft.-t nyertesnek mondta ki. Egyben elfogadta a cég nettó 46,1 millió forintos árajánlatát, ami éppen hogy meghaladja az előzetesen megállapított 44,6 millió forint plusz áfa értékbecslést – tájékoztatta lapunkat Gyurákovics Andrea. A Fidesz–KDNP ferencvárosi frakcióvezetője elmondta, hogy már a korábbi értékbecslés is felvet kérdéseket, mivel két kalkuláció érkezett, az egyik nettó 44,5, a másik pedig 44,6 millió forintban állapította meg a legkisebb értékesítési árat.

Gyurákovics Andrea beszámolt arról is, hogy a kerület polgármesterének döntése az őt hatalomba segítő baloldali pártok képviselői körében is ellenérzéseket váltott ki, azt javasolták, hogy Baranyi Krisztina vonja vissza az áron aluli elidegenítésről szóló döntését, és azt a veszélyhelyzet elmúltával hozza a testület elé, ahol a képviselők határozhatnak a telekeladásról. A frakcióvezető hozzátette: a független, baloldali polgármesternél ekkor szakadt el a cérna, és ekkor hangzott el a minősíthetetlen kijelentés is.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet írásban megkereste Baranyi Krisztinát. Feltettük neki a kérdést, hogy miért ragadtatta magát erre a durván antiszemita kijelentésre, illetve honnan tudja, hogy az általa nyertesnek kikiáltott cég vezetője zsidó származású, és miért tartotta fontosnak ezt hangsúlyozni. Választ egyelőre nem kaptunk.

A mostani botrányról a Tények is beszámol este 18.00-kor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.