Novák Katalin a családtámogatásokról tett újabb bejelentést

Több olyan intézkedést is bejelentett, amelyek a támogatásokért folyamodó családok helyzetén fognak könnyíteni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook2020. 12. 09. 11:58
null
Novák Katalin Család politikáért Felelős Miniszter Asszony Október elsejétől . 20200921 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok olyan család vagy házaspár él ma Magyarországon, akiket érintett a munkanélkülivé válás, ezért a családtámogatásokra való jogosultsághoz újabb segítséget nyújt a kormányzat. A jogosultság egyik feltétele a folyamatos társadalombiztosítási jogviszony, amely akkor sem fog megszakadni, ha valaki most vált munkanélkülivé. A veszélyhelyzet időszaka ugyanis folyamatosan beleszámít a biztosítási jogviszonyba, és ha valaki a veszélyhelyzet megszűnését követő három hónapon belül elhelyezkedik, nem esik el a jogosultságtól – jelentette be Novák Katalin családokért felelős miniszter a Facebook-oldalán.

A miniszter további könnyítéseket is bejelentett, amelyek segítséget nyújtanak a babaváró támogatás igénylésében, valamint a CSOK-kölcsönök tekintetében figyelembe veszik a hitelmoratórium időszakát.

A tájékoztatás szerint a babaváró támogatás igénylésénél, a veszélyhelyzetre való tekintettel, a kismamák meghatalmazhatják párjukat, hogy a nevükben eljárjanak, így a járvány idején nem kell személyesen jelen lenniük a támogatás igénylésénél.

A hitelmoratórium ideje alatt nem kell megfizetni a kezességvállalási díjat. A 2020. március 18. előtt felvett támogatások esetében a hitelmoratórium alatt a kezességvállalási díjat nem kell megfizetni, amely egyaránt vonatkozik a babaváró támogatásra és a CSOK-kölcsönre. A CSOK-kölcsönhöz nyújtott állami kamattámogatás időszaka is meghosszabbodik. A maximuma, vagyis a 25 éves kamattámogatási időszak meghosszabbodik a hitelmoratórium időszakával – sorolta Novák Katalin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.