Egy nap alatt több mint százezren regisztráltak a védőoltásra

A kormány már több mint 17 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál – mondta Dömötör Csaba.

Magyar Nemzet
Forrás: FACEBOOK2020. 12. 09. 16:40
Dömötör Csaba videóban tájékoztatott
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég indult a regisztráció a koronavírus elleni oltásra, és már most látszik, hogy óriási az érdeklődés – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a közösségi oldalán közzétett videójában.

Dömötör Csaba hangsúlyozta:

a regisztrálók száma egy nap alatt meghaladta a százezret.

Az államtitkár elmondta, hogy a regisztrációval egyrészt mindenki jelezheti az oltás iránti igényét, másrészt rendszeres tájékoztatást kaphat az oltással kapcsolatos fejleményekről is.

Arról is beszámolt, hogy

a kormány már több mint 17 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál.

A tömeges oltások akkor kezdődhetnek – fűzte hozzá –, ha az egészségügyi hatóságok engedélyezik a vakcinát vagy vakcinákat. A kormánypárti politikus a videóban mindenkit arra biztatott, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A minap Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa is arról beszélt, hogy mindenki, aki teheti, kérje a koronavírus elleni védőoltást. A szakember hangsúlyozta: minden oltást pártol, és ha egy betegség ellen kifejlesztenek egy vakcinát, azt mindenkinek érdemes beadatnia. Az oltások hasznosak, jók, és nincsenek súlyos mellékhatásaik, amiket az oltástagadók hangoztatnak – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.