Felrobbantották az évek óta üresen álló Vituki-székházat + videó

Az épület helye köztéri parkoknak, valamint a 2024-es világbajnokságra szánt Budapesti Atlétikai Stadionnak ad otthont.

Hertelendy Gábor
2020. 12. 10. 16:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felrobbantották a tavaly már bezárásra ítélt Vituki-székházat, amelynek helyén kerül megrendezésre a 2024-es atlétikai világbajnokság. A fővárosi önkormányzat és a kormány tavalyi megállapodása értelmében a világbajnokságot a IX. kerületi, ráckevei(–soroksári) Duna-ág és a nagy Duna találkozásánál rendezik meg. A Vituki 1976-ban épült 57 méter magas toronyháza 420 négyzetméternyi területet foglalt el, amelynek területén 10-15 fát lehet elültetni, vagy akár nyolc-tíz homokozónak, gyerekjátszótérnek, esetleg kültéri fitneszparknak adhat otthont.

Fotó: Teknős Miklós

– Több mint három éve dolgozunk azon, hogy ennek az életveszélyes és évek óta senki által nem használt monstrumnak, valamint a környezetében, a városközponttól alig öt kilométerre levő Duna-parti területen éktelenkedő rozsdatemetőnek új funkciót adva megvalósíthassuk Budapest következő új parkját, a Ferencvárosi Sport- és Szabadidőparkot – jelentette ki közösségi oldalán a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár. Schneller Domonkos reméli, hogy 3-3,5 év múlva fiatalok és idősek egyaránt birtokba vehetik a jelenlegi szennyezett rozsdaterület helyén megvalósuló szép új parkot, a padokat, a sporteszközöket, a mászófalat, és „kiülhetek a Duna-partra nézni, hogyan is úszik el a dinnyehéj”. – Kis lépés pár embernek, nagy lehetőség Budapestnek – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Fotó: Teknős Miklós

Mint ahogyan lapunk is beszámolt róla, szerdán indult el a Budapesti Atlétikai Stadion építése, a projektben a Duna-parti területének rehabilitációja, valamint a főváros számára egy új, nyitott sport- és rekreációs közpark valósul meg.

Az épület robbantásáról több szemszögből készült látványos videó itt nézhető meg:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Fa0XVJYs5-U&feature=emb_title[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.