időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Csaknem kilencmilliárddal több forrás jut két budapesti szakrendelő fejlesztésre

Magyar Nemzet
Forrás: Emmi
2020.12.31. 18:23
Csaknem kilencmilliárddal több forrás jut két budapesti szakrendelő fejlesztésre

A kormány csaknem kilencmilliárd forinttal több forrást biztosít két budapesti egészségügyi intézmény fejlesztésre – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Magyar Közlöny mai számában megjelent kormányhatározat szerint ugyanis

az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő – XII. kerületi (Hegyvidéki) szakrendelő 6,1 milliárd forint, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház XVII. kerületi Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztésére pedig további 2,7 milliárd forintos támogatást fordítanak.

Hangsúlyozták, különösen fontos azoknak a járóbeteg-szakellátást is nyújtó kórházi intézményeknek a fejlesztése – ilyen a két említett intézmény is –, amelyek több budapesti kerület lakóinak biztosítják az egészségügyi ellátást.

Az Emmi közleménye továbbá hangsúlyozta: a járóbeteg-szakellátásban országosan évi csaknem hetvenmillió orvos-beteg találkozás zajlik le, ezeknek pedig csaknem fele a fővárosi és Pest megyei intézményekben történik. Ezért

az állam az Egészséges Budapest programban 2026-ig hétszázmilliárd forintot szán a főváros és Pest megye kórházainak, illetve szakrendelőinek fejlesztéseire.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.