Csaknem kilencmilliárddal több forrás jut két budapesti szakrendelő fejlesztésre

A kormány 2026-ig hétszázmilliárd forintot szán a főváros és Pest megye kórházainak, illetve szakrendelőinek fejlesztéseire. 

Magyar Nemzet
Forrás: Emmi2020. 12. 31. 18:23
null
A fővárosban jóval többen és többször veszik igénybe a járóbeteg-ellátást is Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány csaknem kilencmilliárd forinttal több forrást biztosít két budapesti egészségügyi intézmény fejlesztésre – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Magyar Közlöny mai számában megjelent kormányhatározat szerint ugyanis

az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő – XII. kerületi (Hegyvidéki) szakrendelő 6,1 milliárd forint, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház XVII. kerületi Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztésére pedig további 2,7 milliárd forintos támogatást fordítanak.

Hangsúlyozták, különösen fontos azoknak a járóbeteg-szakellátást is nyújtó kórházi intézményeknek a fejlesztése – ilyen a két említett intézmény is –, amelyek több budapesti kerület lakóinak biztosítják az egészségügyi ellátást.

Az Emmi közleménye továbbá hangsúlyozta: a járóbeteg-szakellátásban országosan évi csaknem hetvenmillió orvos-beteg találkozás zajlik le, ezeknek pedig csaknem fele a fővárosi és Pest megyei intézményekben történik. Ezért

az állam az Egészséges Budapest programban 2026-ig hétszázmilliárd forintot szán a főváros és Pest megye kórházainak, illetve szakrendelőinek fejlesztéseire.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.