24 órás segítség a bajbajutottaknak az ünnepek alatt is

A Kapcsolj Egyből! projekt online felületén, valamint ingyenesen letölthető applikációján keresztül is segítséget kérhet bárki, aki kapcsolati erőszaknak van kitéve vagy lelki krízishelyzetbe került. A huszonnégy órás telefonos segélyvonal hívható az ünnepek alatt is.

Magyar Nemzet
2020. 12. 23. 12:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pandémia idején és az ünnepek alatt is a nap 24 órájában hozzáférhető a segítség. A Kapcsolj egyből! keretében már ingyenesen letölthető applikáció és chat-felület is segíti a bajbajutottakat. Segítséget kérni a www.kapcsoljegybol.hu oldalon lehet anonim módon, digitális nyomok és a visszakövetés veszélye nélkül. Teljes biztonsággal használható a chat is, valamint az ingyenesen letölthető applikáció – olvasható a Kapcsolj Egyből! projekt sajtótájékoztatójában, amely arra is kitér, hogy a járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt emelkedett a kapcsolati erőszakot és a lelki krízist elszenvedők száma. Az ünnepi időszakra vonatkozóan a telefonos segélyhívó tapasztalatai azt mutatják, hogy decemberben megemelkedik a hívások száma.

Az ünnepek alatt is 24 órában elérhető telefonos segítségnyújtást biztosít az állami támogatással immár 15 éve működő Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat is (OKIT). A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatait segítő szervezet szükség esetén gondoskodik az áldozatok kimenekítéséről és elhelyezéséről is.

Szintén a nap 24 órájában hívható a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) telefonszáma, amelyet a lelki krízishelyzetbe kerülők hívhatnak. A szervezet tapasztalata szerint a koronavírus-világjárvány miatt szükséges korlátozó intézkedésekkel összefüggésben megugrottak a hívásszámok idén áprilisban a korábbi, azonos időszakokhoz képest.

Az OKIT hívószáma: 06-80-20-55-20

A LESZ elérhetősége: 116-123 / 06-80-810-600

A Kapcsolj Egyből!:

www.kapcsoljegybol.hu;

www.facebook.com/kapcsolegybol;

A legtöbben a magányosság miatt fordulnak a szövetség munkatársaihoz
Fotó: Havran Zoltán

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.