Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Müller Cecília: Rossz irány, hogy tömve vannak a plázák

Türelmesnek kell lenni, annak ellenére, hogy egyre nehezebb elfogadni a helyzetet és betartani a szabályokat.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2020. 12. 06. 18:52
MÜLLER Cecília
Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Az elmúlt napokban több mint százzal nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma – mondta Müller Cecília. Hozzátette: 829 beteg szorul kórházi ellátásra, közülük 60 embert kell lélegeztetni. MTI/Botár Gergely/kormany.hu Fotó: Botár Gergely/kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírussal fertőzöttek számának növekedése nem tűnik exponenciálisnak; bár a napi növekmény tartósan magas, remélhetőleg bekövetkezik a „platózás” – mondta az országos tiszti főorvos a közmédiának vasárnap.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy türelmesnek kell lenni, annak ellenére, hogy már sok van mögöttünk, így egyre nehezebb elfogadni a helyzetet, betartani a szabályokat.

Hozzátette, hogy az intézkedések eredményei a bevezetésük után három-négy héttel jelennek meg, a halálozások esetében pedig ez az időszak még hosszabb lehet. Csupán a fertőzésszám csökkenése utáni harmadik-negyedik hétre várják azt, hogy az elhunytak számában is javulás mutatkozik. Hétfőn döntést hoz a kormány a karácsonyi szabályokról – közölte az országos tiszti főorvos, kiemelve: nagyon rossz irány, hogy tömve vannak a bevásárlóközpontok. Természetes, hogy az emberek meg akarják ajándékozni a szeretteiket, de ezt inkább fegyelemmel, a másikra figyeléssel célszerű megtenni, mert így egészséget lehet adni – fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy a mostani időszakban alapozza meg az ország, hogy tud-e majd családi körben ünnepelni.

A vásárlásokat lehetőség szerint mindenki intézze online, ha pedig valaki mégis üzletbe szeretne menni, akkor ezt céltudatosan tegye, a lehető legrövidebb időt töltve a boltban, maszkot viselve és kézfertőtlenítőt használva – húzta alá a szakember. Arra is felhívta a figyelmet, hogy jó ötlet segíteni a karanténban lévőkön, akár bevásárolva nekik, vagy csupán telefonon érdeklődve felőlük. Müller Cecília jelezte, hogy

hétfőtől több embert tesztelnek: azokat a közszolgálati dolgozókat is bevonják a vizsgálatokba, akik közvetlenül ügyfelekkel foglalkoznak.

Ez a mintavétel is térítésmentes és önkéntes – emelte ki, arra kérve az érintetteket, hogy éljenek a lehetőséggel. Hozzáfűzte: az eredményekről hetente beszámolnak majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.