Operatív törzs: holnaptól kézbesítik a nyugdíjasok regisztrációs levelét

Biztató az esetszámok csökkenése, de továbbra is be kell tartani a védelmi intézkedéseket.

Veres László István
2020. 12. 10. 14:05
null
Gál Kristóf, Operatív Törzs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy az előző 24 órában 5415 újabb magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a koronavírust, ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így 6451-re emelkedett az áldozatok száma. Jelenleg 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen. Galgóczi Ágnes beszámolt róla,

az elmúlt 15 napban a legtöbb új esetet Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és a főváros XI. kerületében regisztrálták.

Hangsúlyozta, hogy bár biztatató az esetszámok csökkenése, de továbbra is be kell tartani az intézkedéseket. A szakember közölte, örömmel tapasztalják, hogy már nagyon sokan regisztráltak a Vakcinainfo.gov.hu honlapon,

a kétmillió nyugdíjasnak pedig ma kezdik el postázni a tájékoztató levelet, amely tartalmaz egy térítésmentesen visszaküldhető jelentkezési lapot is. Tudatta: először Budapesten, majd vidéken fogják kézbesíteni, a postázás több hétig is eltarthat, de az év végéig minden érintett megkapja.

Az osztályvezető szólt arról is, hogy várhatóan 2021 elején kezdődhet el a tömeges oltás, ami ingyenes és önkéntes lesz. – Addig is nagyon fontos betartani a járványvédelmi szabályokat – hívta fel a figyelmet, majd azt kérte, hogy a nem egy háztartásban élő családtagok lehetőleg az interneten tartsák egymással a kapcsolatot, vagy ha személyesen találkoznak, tegyék ezt a szabadban.

Az előző 24 órában 246 személlyel szemben kellett intézkedni a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt, ezzel összefüggésben a rendelkezés szeptember 21-i hatályba lépése óta 12 265 esetben léptek fel a hatóságok – közölte Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője beszámolt róla, hogy

a rendőrség tegnap egy fővárosi vegyeskereskedést záratott be hét napra, ezzel a vonatkozó kormányrendelet hatályba lépése óta 97-re emelkedett az ideiglenesen bezárt üzletek száma.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 576 rendőri intézkedésre volt szükség.

Szerdán 293 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt, egy ember nem tartotta be a kutyasétáltatásra vonatkozó ötszáz méteres szabályt.

Az előző napon 19 112 alkalommal ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket, és 6 080 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, így jelenleg 43 923-an vannak hatósági házi karanténban. Közülük 3949-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobiltelefonos applikációt. Az ezredes jelezte: a Magyar Közlönyben szerdán megjelent, hogy

a kormány az ingyenes parkolást is meghosszabbította 2021. január 11-ig.

A cél ezzel az, hogy a közösségi közlekedési eszközökön csökkenjen a zsúfoltság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.