Újra megjelent Kopp Mária és Skrabski Árpád könyve

Újra megjelent Kopp Mária és Skrabski Árpád könyve, A boldogságkeresés útjai és útvesztői a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) kiadásban – derül ki a KINCS közleményéből. A kötet többek között olyan izgalmas kérdésekre keresi a választ, hogy miként függ össze a család és a házasság a testi-lelki egészséggel. Mint írják, a könyv a párkapcsolatokkal és a családi élettel összefüggésben a mostani, lelkileg is igen megterhelő időszakban iránymutatást és egy kis lelki töltekezést adhat azoknak, akik kézbe veszik.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 18:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hol a boldogság mostanában? – teszi fel az emberiség a lét örök kérdését. Amióta világ a világ, nemzedékek sora fürkészi a választ, ám a kiegyensúlyozott párkapcsolatnál még senki nem tudott jobb feleletet adni erre. A kötet szerzőpárosa,

Kopp Mária és férje, Skrabski Árpád tudományos és emberi kíváncsisággal nézték, kutatták a világot, és közben keresték azt, amit annyian: hogy lehetünk boldogok?

Ennek a kutatásnak az eredménye A boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyv, amelyből választ kaphatunk arra, mit tehetünk azért, hogy olyan családunk, párkapcsolatunk legyen, amilyenre mindig is vágytunk – írja a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) közleményében. A kötet öt évvel ezelőtt is nagy siker volt, ezért

a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért idén vállalta, hogy a L’Harmattan Kiadóval és a Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Alapítvánnyal együttműködve újra kiadja azt.

Kopp Mária orvosként és pszichológusként is azt vallotta, hogy a test és a lélek csak együtt vizsgálható teljességben. Az egészség forrása mindkét összetevő megfelelő működése, és ehhez az egyik legfontosabb alapot a család biztosítja.

Azt vallotta, hogy a boldogság nem egy állapot, hanem tevékeny haladás a céljaink felé vezető úton. A boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyv ebben próbál meg segítséget nyújtani a fiataloknak és az időseknek, a családosoknak és az egyedülállóknak, nőknek és férfiaknak egyaránt.

A könyv tudományos megalapozottsággal vizsgálja az életközösségeket, a női és férfi szerepeket, a családot és az életminőséget meghatározó és befolyásoló tényezőket.

A maga lényeglátásával, ismeretterjesztő, ugyanakkor lélekemelő, kincset érő gondolataival mindenkihez szól és mindenkit megérint – olvasható a közleményben. A boldogságkeresés útjai és útvesztői című könyv megvásárolható a nagyobb könyvesboltokban.

Az online könyvbemutatót (amelyhez a linkre kattintva lehet csatlakozni) december 9-én 17.30-kor tartják. Közreműködik Fűrész Tünde, a KINCS elnöke és Székely András, a KINCS kutatója, Kopp Mária unokaöccse. A beszélgetést Gyenes Ádám, az L’Harmattan Kiadó igazgatója vezeti.

A könyv a bemutató ideje alatt 25 százalékos kedvezménnyel megrendelhető a L'Harmattan Kiadó webshopjában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.