időjárás 11°C Emőke 2023. március 23.
logo

Rabosították a Város Mindenkié csoport aktivistáit

Magyar Nemzet
2021.01.19. 14:15
Rabosították a Város Mindenkié csoport aktivistáit

A napokban az V. kerületi Rendőrkapitányság rabosította a Város Mindenkié csoport tetten ért aktivistáit, akik tavaly novemberben a Városház utcában és a Ferenciek terén összefestették az aszfaltot. Az aktivista csoport évek óta azért kampányol, hogy a fővárosban több közvécé legyen elérhető, melynek legutóbbi momentumaként néhány feliratot festettek fel a nevezett utcarészek járdáira, amelyek a „Közvécéket Budapestre”; „Toalett – hova lett?” feliratokat ábrázolták. Az esethez egy járókelő feljelentése alapján szállt ki a rendőrség, majd az aszfalt állagsérülésének felmérésére szakértői csoportot hívtak össze és a kárt 205 ezer forintban állapították meg. Az AVM kiadott közleményében nem ismeri el a bűnösséget, és megalapozatlannak tartja a vádat, a 205 ezer forintos értékcsökkenésre vonatkozó szakértői becslést pedig felháborítónak tartja.

Misetics Bálint jogvédő (k), Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője (j) és Szabó Szabolcs független képviselő (b) sajtótájékoztatót tart a Város Mindenkié csoport demonstrációján, az Országgyűlés rendkívüli ülése előtt a Kossuth téren 2019. május 17-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Város Mindenkié csoport az elmúlt tíz évben vált ismertté főváros-szerte a hajléktalan emberek lakhatáshoz juttatásának képviselete kapcsán. Alapító tagjai közül Udvarhelyi Tessza a főváros nyolcadik kerületének önkormányzatánál tölt be tisztséget, Misetics Bálint pedig a főváros szociális főtanácsadója.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.