Rákay Philip: Berg Dániel a hazaárulási verseny e heti győztese

Rákay Philip médiaszemélyiség tett közzé részletes bejegyzést a Momentum II. kerületi önkormányzati képviselőjéről, Berg Dánielről, amelyben a politikus amerikai balliberális politikai kapcsolatait részletezi, amelyek hozzájárultak Berg gyors politikai sikereihez, valamint meghatározzák, hogy mit tesz a hazai közéletben.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 09. 19:59
Rákay Philip
Budapest, 2015. február 21. Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, a zsûri tagja az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal címû televíziós showmûsor második középdöntõjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. február 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Berg nem Bond. Ő csak a momentumos »Che Guevara hasonmás- és hazaárulási verseny« e heti győztese” – kezdte sorait Rákay Philip médiaszakember a Facebook-oldalán. Kifejtette, hogy Berg Dániel (Momentum) 2017-ben Amerikába utazott, ahol a Magyarország belügyeibe való beavatkozásért, valamint az Orbán-kormány megregulázásért lobbizott. Az akkor – csupán kezdő politikust – fogadták a Fehér Házban, ahol olyan demokrata képviselőkkel találkozott, mint például Nancy Pelosi, aki az egyik legbefolyásosabb demokrata politikus, a képviselőcsoport vezetője – írta Rákay Philip a Facebook-oldalán Berg Dániel villámgyors politikai karrierjét boncolgatva.

A Momentum II. kerületi önkormányzati képviselőjének véleménycikkét pénteken közölte az Azonnali.hu, amelyben a politikus azt állította, hogy 2022-ben a hazai balliberális összefogás meg fogja nyerni az országgyűlési választást, Orbán Viktor azonban ennek az ellenkezőjét fogja elhitetni a híveivel – ezzel vonva párhuzamot Donald Trump és Orbán Viktor között. Berg Dániel szerint az amerikai Capitolium ostromának esete intő példa, mert „itthon az orbánizmus további veszélyt jelent a társadalomra”. Rákay erre reagálva tett közzé egy bejegyzést a közösségi hálón, ahol többek között arra is rámutatott, hogy a Berg által emlegetett megosztó, gyűlöletkeltő populista politika nem a magyar jobboldal terméke, hanem a hazai balliberális pártok által gyakran alkalmazott politikai fegyver.

„Ki volt az, aki a CEU-tüntetéshullám idején, 2017-ben, majd az úgynevezett rabszolgatörvény-ellenes zavargások heteiben megbénította Budapest utcáit? Ki dobálta meg festékkel a köztársasági elnöki palotát, ki firkálta össze az országot O1G-vel, ki skandálta a »bajszos sz...rt«, meg azt, hogy »Aláírtad, János, égni fog a város!«, ki volt az, aki meggyújtotta az ország karácsonyfáját és a körülötte álló szánkókat, s ordította, hogy: »Égjen a jászol!«? Ki akart betörni az Országház épületébe, és ki szidalmazta, vegzálta mocskos módon a sorfalban álló rendőröket, rendőrnőket, ki vágott hozzájuk üvegeket meg füstgránátot? Ti voltatok azok!” – írta Rákay.

Rákay Philip közismert médiaszemélyiség szerint Berg Dánielt az amerikai politikai kapcsolatai juttatták a hazai politikai életbe

A médiaszakember arra is részletesen kitért, hogy a Momentumban politikai villámkarriert befutó Berg Dániel 2017 előtti múltjáról szinte semmi nem található, a Wikipedia-oldalát valószínűleg törölték. A jelenleg Budapest II. kerületének az önkormányzati képviselőjeként politizáló Berg politikai pályafutása 2017-ben indult. Az amerikai–magyar kettős állampolgárságú Berg először a CEU-tüntetéseken tűnt fel mint a tüntetések szónoka.

Külön érdekesség, hogy Berget a CEU-tüntetések előtt néhány hónappal vették fel a Soros-egyetemre, ezért költözött Magyarországra – olvasható Rákay bejegyzésében.

Rákay megjegyzi, hogy már a tüntetéseken is feltűnt, hogy Berg nem egy hétköznapi szimpátiatüntető, hanem professzionálisan képzett provokátor. Még abban az évben a Momentum elnökségébe jutott, a CEU-tüntetésekből pedig kormány- és rendszerellenes protestálás lett.

Berg 2018-ban Kaposváron magát lokálpatriótának hirdetve indult a választásokon, és az ő nevéhez fűződik az az ötlet is, hogy listázni kell Kaposváron – majd később az egész országban a fideszes vállalkozásokat, hogy könnyebb legyen ellehetetleníteni őket – hangsúlyozta Rákay.

A médiaszakember aláhúzta, hogy Berg 2019-ben már budai, II. kerületi lokálpatriótaként indult az önkormányzati választásokon, és ülhetett a kerület képviselői székébe.

Rákay a Momentumot támogató fiataloknak azt üzente, sose higgyenek a villámmegváltóknak. Rájönnek majd, hogy kicsit sem menő beteges hajlamú kommunista gyilkosokért és utópisztikus lázálmokért rajongani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.