Ezer vadász adakozott a beteg gyermekek javára

Idén is több tízmillió forinttal támogatják a gyermekek gyógyítását a magyar vadászok.

Magyar Nemzet
2021. 02. 11. 12:45
null
A módosított törvény nyomán új területeket jelöltek ki Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 35 millió forint gyűlt össze a tavaly december 27-én megrendezett Országos Jótékonysági Vadászaton, ami alig marad el az előző évi eredménytől – tájékoztatták lapunkat a szervezők. Közleményük szerint mindez komoly teljesítmény, hiszen a koronavírus-járvány okozta korlátozások és bizonytalanság sok vadász számára kétségessé tette a részételt.

Végül meglepően sokan döntöttek úgy, hogy elmennek az eseményre, így a részt vevő vadászok és a támogató szervezetek száma pontosan megegyezik az előző, 2019-ben tartott jótékonysági vadászatéval. Ezer vadász és kétszáz támogató szervezet adakozott, így elkezdődhet a támogatandó kórházakkal az egyeztetés, hogy milyen eszközt szeretnének kapni a rájuk eső összegből – írták.

A rendezvényt Kovács Zoltán államtitkár, az Egy a Természettel 2021 Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa nyitotta meg a Fejér megyei központi helyszínen, Kápolnásnyéken. Arról beszélt, hogy az Országos Jótékonysági Vadászat része a világkiállításra való felkészülésnek. Álláspontja szerint a járvány idején sem áll meg az élet, szükség van az olyan programokra, amelyekkel segítenek a rászorulóknak.

Mint ismert, az Országos Jótékonysági Vadászat 2013-ban Fejér megyéből indult Fejes László kezdeményezésére. Két éve már az ország összes megyéjében megrendezik, sőt vannak megyék, ahol több helyszínen is szerveztek jótékony célú vadászatot. Szomszédos országok is jelezték csatlakozási szándékukat, így Szerbiában és Romániában is megrendezték egy-egy helyszínen a vadászatot, Szlovákiában pedig végül elmaradt az előkészített esemény, de az adakozás nem. Ezzel a lépéssel a jótékonysági vadászat ötlete néhány éven belül országosról nemzetközi szintre emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.