Jakab Péter most Kádár Jánost utánozva paprikás krumplit eszik

A pártvezér jövő hónaptól az eddigi 2,2 millió forint helyett havonta már több mint 2,4 millióból vehet magának krumplit.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 27. 17:47
JAKAB Pter
Jakab Péter megjátssza a szegényembert, miközben havi kétmillió forintos tiszteletdíj, bérelt autó sofőrrel és a fővárosban bérelt lakás is rendelkezésére áll MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a Gyurcsány-koalíció egyik előválasztási jelöltje a baloldal által feltételezett kádári nosztalgiára rájátszva paprikás krumplit eszik. Úgy tűnik, hogy a baloldali politikus Gyurcsányabb akar lenni Gyurcsánynál. A baloldali pártvezér jövő hónaptól egyébként az eddigi 2,2 millió forint helyett havonta már több mint 2,4 millióból vehet magának krumplit, természetesen az adófizetők pénzéből – olvasható az Origó cikkében.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter, a baloldal egyik képviselője Kádár János kommunista pártvezér propagandáját utánozva paprikás krumplit eszik. Jakab a közösségi oldalán hívta fel az elfogyasztott fogásra a követői figyelmét. (A Kádár-rendszer idején „A krumplileves az legyen krumplileves” mondat és a hazug kádári kacsintás, a párizsit és paprikás krumplit evő puritán pártvezető figurája a kommunista propaganda fontos eleme volt.)

A kádári kisember szerepében tetszelgő Jakab vélhetően Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök szavazóbázisának is kedveskedni akar. Fogadják el őt is, ne csak a főnökét. A Jobbik elnöke tehát „Gyurcsányabb” akar lenni főnökénél.

Néhány napja Jakab szintén a közösségi oldalán parizerrel és Piros Arannyal pózolva próbálta elhitetni, hogy ő, úgymond, a kisembereket képviseli – olvasható az Origo cikkében.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.