Lesznek-e következményei Uj Péter zsidózásának?

Antiszemita-e Uj Péter, és kell-e botránytól tartania, amiért baloldali főszerkesztőként kiállt egy durván zsidózó szöveg mellett?

Forrás: kontra.hu2021. 02. 24. 18:51
null
Uj Péter Fotó: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ANTISZEMITA-E UJ PÉTER?

Az inkvizíció aranykorát és az ötvenes éveket idéző kulturális lincselés korszakát éljük, amelynek Uj Péter az egyik vezéralakja – írja a Kontra.hu.

Az Index és a 444 főszerkesztőjeként számos ember kicsinálását vett részt, mindezt pont azon az alapon, aminek most ő az áldozata. Belekapaszkodtak egy félremagyarázható mondatba, majd a rasszizmus, antiszemitizmus vagy homofóbia vádjával lejárató kampányt indítottak ellene. Sőt, legutóbb legyártottak egy filmet a nyilasterror legszörnyűbb kegyetlenségeiről, amit jól rákentek a kormányoldalra, mintha az utólag kollaborálna a gyilkosokkal.

Ha ez a zsidózó szerkesztőségi belső levelezés mondjuk a Kontrától, a Magyar Nemzettől vagy a Pesti Srácoktól szivárgott volna ki, akkor Uj Péter már kiadta volna a főszerkesztői utasítást, hogy szóval én foglalkoznék ezzel újságilag azért.

És akkor bizony alaposan foglalkoznának vele. Cikkek, videók tucatjai készülnének, amelyek bizonyítják, hogy az említett jobboldali szerkesztőségek és főszerkesztőik mélyen antiszemiták, és pont ezért, az antiszemitizmusuk miatt nevezte ki őket személyesen Orbán Viktor, aki minden reggel lediktálja az aznapi vezércikket. Erről táblázatok, grafikák, statisztikák és elemzések is készülnének, hiszen a hitelesség látszatára adni kell. És lássuk be, ebben, mármint az ótvar propagandában és a látszatra adásban nagyon jók.

Már csak az a kérdés, hogy ha ezt Uj természetesen elfogadja a saját maga esetében, akkor főszerkesztőként miért vezényel le hajtóvadászatot másokkal szemben, akik sokkal enyhébb szavak miatt lettek falhoz állítva? Hogyan számol el ezután a lelkiismeretével?

Uj Péter
Fotó: Youtube

KELL-E TARTANIA UJ PÉTERNEK A BOTRÁNYTÓL, AMIÉRT ZSIDÓZÓ SZÖVEG MELLETT ÁLLT KI?

Nem kell, mert az ilyen jellegű botrányokat az ellenzéki oldalon szoktak felkapni és hajtóvadászatot indítani a kiszemelt áldozat ellen. Márpedig azt már tapasztalhattuk, hogy egymást nem bántják, kövessen el bármit a „függetlennek” hazudott véd- és dacszövetség valamely tagja.

Ilyen volt például, amikor a 444 előre megírta Novák Katalin államtitkár olaszországi előadásáról a beszámolót, mintha az újságírójuk ott ült volna a közönség soraiban, de lebuktak, mert előbb kikerült az oldalra a cikk, mint ahogy Novák elkezdte az előadását.

Ez a malőr a magyar fake news-gyártás egyik legszebb gyöngyszeme, mégsem lett belőle botrány, mert az ellenzéki médiavilág nemes egyszerűséggel elhallgatta, így csak a kormánypárti sajtót fogyasztó közönséghez jutott el a hír.

Uj Péternek ezzel sem kellett senki felé elszámolnia, így nyilván most sem ideges különösebben, mert tudja, hogy nekik mindent szabad. Ahogy ez már szokás diktatúrában egy ellenzéki médiumtól.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

A 444-es Uj Péterék alpári stílusban zsidóztak

A judapestező Bíró László mind a tíz ujját megnyalná a 444.hu főszerkesztőjének vállalhatatlan e-mailjét olvasva. „Judeopata”, „kok zsidó” és „se..enburgerrul magyarosittott” – ilyen tartalmú levelekkel bombázta egykori munkatársait Uj Péter, akit telefonon szembesítettünk nézeteivel. Azt mondta: nem emlékszik pontosan a levélre, de azt olyanoknak írta, akik őt ismerik és tudják, hogy „nagyon sok mindenből hajlamos viccet csinálni”.

A cikk ITT olvasható tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.