A 444-es Uj Péterék alpári stílusban zsidóztak + videó

A judapestező Bíró László mind a tíz ujját megnyalná a 444.hu főszerkesztőjének vállalhatatlan e-mailjét olvasva. „Judeopata”, „kok zsidó” és „se..enburgerrul magyarosittott” – ilyen tartalmú levelekkel bombázta egykori munkatársait Uj Péter, akit telefonon szembesítettünk nézeteivel. Azt mondta: nem emlékszik pontosan a levélre, de azt olyanoknak írta, akik őt ismerik és tudják, hogy „nagyon sok mindenből hajlamos viccet csinálni” – olvasható a PestiSrácok oldalán.

Forrás: pestisracok.hu2021. 02. 19. 18:48
null
Uj Péter 2004-ben Forrás: MTI/Sándor Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index.hu szétrobbantási kísérleteinek farvizein (emlékezetes, hogy korábban a 444-es csapat vált ki a portálból, majd nyáron a szerkesztőség egy része Telex néven indított új portált, Soros csehországi médiaalapjának támogatásával), konkrétabban egy névtelen feladónak köszönhetően birtokunkba került egy levelezés, amely a lap 2005-ös belső munkamegbeszéléseit tartalmazza.

Az egyik körlevélben Uj Péter, a 444 mai, az Index akkori főszerkesztője ad feladatot kollégáinak. A szövegkörnyezetből kiderül, hogy a főszerkesztő nagy rajongója a Flash nevű punkzenekarnak, amely kifejezetten ocsmány dalszövegeiről ismert, és amelynek frontembere és énekese Barcs Miklós. Akkoriban a Tilos Rádió folyamatos konfliktusban állt az egyébként MSZP-s vezetésű Országos Rádió- és Televízió Testülettel, amely többször elhallgattatta az adót. Nyilván sokan emlékeznek még Barango, alias Bajtai Zoltán 2003-as alakítására, amikor az illető karácsony szentestéjén részegen arról elmélkedett a rádióban, hogy „ki kell irtani az összes keresztényt”.

Ennyivel talán sikerült is felidézni a késő-Medgyessy-kormányzás hangulatát, amikor is 2005 nyarán három órára újra elhallgattatta az ORTT a Tilost, amiért napközben tűzte adásba az emlegetett Barcs Miklós Képviselő funky című alkotását. Íme egy részlet belőle:

Hitler k.rja Szálasit

Sztálin d.gja Rákosit

Szálasi ba…a Orbányt

Rákosi kö…göli Gyurcsányt

Uj Pétert azonban felháboríthatta az ORTT „kegyetlen” döntése, ezért nyomatékosan beosztottjai figyelmébe ajánlotta Barcs Miklós az ORTT vezetőinek címzett bárdolt válaszát, ami így szól:

Térdre nyilas pucsíttani,

Se..enbüntet fityma rabbi!

Tennap hallottam (m)értékadó judeopata körökben, hogy ez a sza.osku..a bácsfi dijána is kok zsidó, mint a szabóalby, se..enburgerrul maggyarosittott! zsidó nemzsidó, ba….ttronda gusztustalan csótány, 1 kiló kokóval se tunnám korpásongyalázni, még ha úgy pucsítana is, mint a szálasi akasztása közben ez a tény pediglen politikailag incorrect! (…)

Fotó: Pestisracok.hu

Ezek alapján könnyen gondolhatnánk, hogy az egykor Uj Péter vezette Index szerkesztőségében bevett szokás volt a zsidózás („se..enbüntet fityma rabbi”, „judopata körökben”, „kok zsidó”, „se..enburgerrul magyarosittott”, „zsidó nemzsidó”), a nők semmibevétele („sza.osku..a”, „b….ttronda gusztustalan csótány”), a különféle szexuális abberációk („korpásongyalázni”) és a kábítószer használata („1 kiló kokóval sem”). Uj Péter a levelében egyébként arról ír, hogy szerintük Bácsfi Diána zsidó származású, ahogy Szabó Albert is. Bácsfi és Szabó is korábban különféle szélsőjobboldali radikális mozgalmakat vezettek.

A KOLLÉGÁK TELJESÍTETTÉK A FELADATOT

A 444.hu jelenlegi főszerkesztője e-mailjét azzal a jó tanáccsal zárta, hogy az újságírói foglalkozzanak a rendkívül fontos témával. Uj Péter emberei pedig már akkor is szófogadóak voltak, hiszen két nappal később meg is jelent a cikk (itt még mindig elérhető), egy az egyben közölve az Uj Péter által ajnározott eredeti dalszöveget. Igaz, a zsidózós riposzt már kimaradt az írásból, de a szerző a nyilvános verzióban is azonosul Barcs Miklós soraival és hosszan érvelve vezeti le, hogy miért volt igazságtalan a Tilost „cenzúrázó” médiahatóság. Próbáltuk megfejteni, hogy kire is célozgatott a főszerkesztő által ajánlgatott riposztban a Flash frontembere, azaz kicsoda az a „fityma rabbi”. Csak találgatni tudunk, mindenesetre a Tilost megregulázó döntést az ORTT akkori elnöke, az MSZP-s Kovács György szignálta…

Ha már időutazás. Uj Péter kőkemény zsidózó levelét követően két évvel később hosszú publicisztikában értekezett a Népszabadságban, hogy mennyire borzasztó hely Magyarország, tele antiszemitákkal, akiknek a kedvenc elfoglaltsága a zsidózás. Sőt, Uj Péter külön kitért már akkor is a Fideszre, amely párt aztán végképp antiszemita – legalábbis a főszerkesztő szerint:

Nekem még egy fideszes zsidózóm is van, legalábbis fideszes e-mail címről ír időnként, most kezdek is egy gyűlöletkampányt, hogy ORBÁN VIKTOR AZONNAL HATÁROLÓDJON EL, vagy vizionálhatnék barna ingben keretlegényeket vezénylő Schmitt Pált a Duna-partra, drága bolgárúr, de hát hülyék mindenütt vannak, pártokban meg aztán pláne, és a mailszerverek sem kreténbiztosak. Magamon bizonyítom nap mint nap azt a régi tételt, miszerint a zsidózáshoz egyáltalán nem kell zsidó, bár legújabb magyar kutatások szerint még antiszemita sem kell hozzá, mindegy, így azért mégis szebb, elegánsabb, hogy mi magyarok egymást között intézzük, nem keverjük bele az ügybe szegény zsidókat, van nekik saját bajuk elég.

B.ZIFESZT…

Az álszentség vagy kétszínűség netovábbját tudom folytatni, ugyanis a belső levelezéshez csatolták egy papírfecni másolatát is, amelyen annyi szerepelt, hogy „b.zifeszt” – így hívták ugyanis a szerkesztőségi értekezleteket Uj Péter főszerkesztősége idején az Indexnél. Zsidó honfitársaink gyalázása és a homoszexuálisok sértegetése a mélyben és ennek ellenkezője a felszínen. Miért mindig a liberálisokról derül ki, hogy a legnagyobb fasiszták?

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Lesznek-e következményei Uj Péter zsidózásának?

Ha ez a zsidózó szerkesztőségi belső levelezés mondjuk a Kontrától, a Magyar Nemzettől vagy a Pesti Srácoktól szivárgott volna ki, akkor Uj Péter már kiadta volna a főszerkesztői utasítást, hogy szóval én foglalkoznék ezzel újságilag azért.

Már csak az a kérdés, hogy ha ezt Uj természetesen elfogadja a saját maga esetében, akkor főszerkesztőként miért vezényel le hajtóvadászatot másokkal szemben, akik sokkal enyhébb szavak miatt lettek falhoz állítva? Hogyan számol el ezután a lelkiismeretével?

A cikk ITT olvasható el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.