Mától vasárnapig tart a regisztrált legidősebbek oltása

Ma a van a rákellenes világnap, hazánkban évente 33 ezren halnak meg daganatos megbetegedésben – hívta fel a figyelmet az operatív törzs.

Veres László István
2021. 02. 04. 12:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos szakaszához érkezett az oltási kampány, mától vasárnapig tart az otthonukban élő, regisztrált legidősebbek oltása a háziorvosi rendelőkben, illetve az oltópontokon – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes. Az NNK járványügyi osztályvezetője beszámolt róla, hogy az előző napon 1652 újabb magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a koronavírust, ezzel 371 988-ra emelkedett a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma. Elhunyt 93, többségében idős, krónikus beteg, így már 12 832 áldozata van a járványnak. Hozzátette: jelenleg 3648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 289-en szorulnak gépi lélegeztetésre. Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet, hogy

február 4-én van a rákellenes világnap. Kitért rá, hogy a világban évente 9,6 millióan, Magyarországon pedig 33 ezren halnak meg daganatos megbetegedésben. Közülük a nők általában emlő-, a férfiak pedig tüdőrákban vesztik életüket.

A szakember hangsúlyozta, hogy hazánkban is van lehetőség rákszűréseken való részvételre, és azt kérte, hogy vegyük igénybe ezeket a korai felismerésre alkalmas vizsgálatokat. Hozzátette, a megelőzés szempontjából fontos az is, hogy éljünk és étkezzünk egészségesen, mozogjunk sokat, és ne dohányozzunk.

A rendőrség közigazgatási bírság kiszabása mellett hat hónapra bezáratott egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sörözőt, mert ott nyolc vendég tartózkodott, akik szeszes italt fogyasztottak, és sem ők, sem a pultos nem viselt maszkot

– mondta el Gál Kristóf alezredes. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tudatta, hogy a rendőrök tegnap 210 emberrel szemben léptek fel a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt, a kijárási tilalom megszegése miatt pedig 347 esetben intézkedtek. Tájékoztatása szerint szerdán 2886 esetben rendeltek el hatósági házi karantént, így jelenleg 19 633 személy elkülönítése van hatályban. Közülük 1984-en használják a karanténszabályok betartásának ellenőrzésére kifejlesztett mobiltelefonos applikációt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.