Megtámadtak két kormányzati oldalt

Csak rövid fennakadást okozott, hogy hazai és külföldi IP-címekről pénteken megtámadták azt a két kormányzati oldalt, amelyiken az oltásra lehet regisztrálni, illetve amelyiken az újraindításról szóló konzultáció zajlik. Dömötör Csaba államtitkár szerint ez az egyik legsikeresebb, a kormány által kezdeményezett konzultáció.

Magyar Nemzet
Forrás: Kossuth Rádió2021. 02. 21. 14:26
null
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken nem, vagy nehezen volt elérhető két kormányzati oldal: amelyiken a koronavírus elleni oltásra regisztrálhatunk, valamint amelyiken az újraindításról szóló konzultáció zajlik.

– A támadást külföldi és belföldi IP-címekről indították. A támadást elhárították, vizsgálat kezdődött, a hatóságok feljelentést tesznek az ügyben – mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Hozzátette:

a konzultáció folyamatos volt, az akadozás ellenére is sokan töltötték ki a konzultációs lapot. Szavai szerint jól látszik, hogy nagyon sokakat érdekel, hogyan tovább a járványügyi helyzet után.

Dömötör Csaba államtitkár szerint az újraindításról szóló konzultáció kiemelkedően sikeres Fotó: archív/Magyar Nemzet

Az államtitkár kiemelte, hogy ez a konzultáció most csak az interneten zajlik, és

ha azt nézzük, hogy csak ezen a csatornán eddig több mint kétszázhúszezer kitöltött lap érkezett vissza, akkor el lehet mondani, hogy kiugróan sikeres ez a kezdeményezés.

A járvány utáni helyzetet elemezve Dömötör Csaba az újraindítási akcióterv főbb irányelveiről beszélt. Hangsúlyozta: a kormány nem a végtelenségig tartó segélyezést, hanem a munkahelyek védelmét választotta megoldásként, ennek eszköze a bértámogatás, a vállalkozások adó- és járulékterheinek csökkentése és a hitelfizetési moratórium is. Az államtitkár szerint az akciótervnek az a nem titkolt célja, hogy a járványból Magyarország megerősödve kerüljön ki, illetve hogy a közép-európai gazdaság egyik húzómotorjává váljon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.