Orbán Viktor: Aki gyors, életet ment

A gyorsaság a legfontosabb a koronavírus elleni vakcina beszerzésében – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt cseh kollégájával, Andrej Babissal.

MTI
2021. 02. 05. 16:07
Orbán Viktor miniszterelnökBudapesten fogadta Andrej Babis cseh kormányfőt
Orbán Viktor miniszterelnökBudapesten fogadta Andrej Babis cseh kormányfőt Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyorsaságot nevezte a legfontosabbnak a koronavírus elleni vakcina beszerzésében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt cseh kollégájával, Andrej Babissal.

Aki gyors, életet ment, aki lassú, életet veszít

– fogalmazott a közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy ezért nem lehet Brüsszelre várni, mert a brüsszeli vakcinabeszerzés lassú.

– Tanulni akarunk egymástól, hogy hogyan tudjuk felgyorsítani a vakcinabeszerzést – mondta a kormányfő, miután megosztotta cseh hivatali partnerével az orosz és a kínai vakcina beszerzésével kapcsolatos magyar tapasztalatokat.

A kormányfő azt is közölte: a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) gazdasági értelemben nagyon jól jöhetnek ki a járvány okozta megpróbáltatásból.

[embed]https://www.facebook.com/watch/?ref=search&v=175466224365555&external_log_id=ce878cfa-ee2c-40c5-bdb4-9a5755e2156e&q=orb%C3%A1n%20viktor[/embed]

A koronavírus elleni oltóanyag nem politikai, hanem biztonsági kérdés, így a vakcina származási helye sem tehető politikai kérdéssé

– jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő a közös sajtótájékoztatón.

A cseh politikus leszögezte: a legjobb oltóanyag az, amelyik biztonságos és azonnal rendelkezésre áll.

Beszámolt arról, hogy részletes tájékoztatást kapott a magyar víruskezelésről és arról is, hogyan zajlik Magyarországon azon vakcinák engedélyezése, amelyek használatát az Európai Unió még nem hagyta jóvá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.