180 ezer adag Szputnyik vakcina érkezett Budapestre + videó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán osztott meg egy videót a kedd este repülőgépen megérkező 180 ezer Szputnyik V oltóanyag-szállítmány átvételéről.

Forrás: KORONAVIRUS.GOV.HU2021. 03. 24. 12:27
null
Budapest, 2021. március 4. Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinából álló újabb szállítmányt pakolják ki a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyén 2021. március 4-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma újabb 167 310 adag Pfizer vakcinaszállítmány érkezett, amelyet ki is szállították a kórházi oltópontokra, ahol folytatódik a regisztrált idősek oltása. Még ma este újabb 180 ezer adag Szputnyik (2. dózis) is várható. Az orosz vakcinából vasárnap is érkezett 250 ezer adag első oltásra alkalmazható dózis, amellyel a szükséges hatósági vizsgálatok után kezdődhet meg az oltás. Magyarország immár öt oltóanyaggal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás, és már több mint 1,6 millió a beoltottak száma, és hazánk az átoltottságban a második helyen van az uniós ranglistán.

A baloldal hazugságaival ellentétben nem áll több millió adag vakcina raktárakban, az eddig Magyarországra érkezett oltóanyagok nagy részét már beoltották első és második oltásokra,

minden az országba érkező vakcinát rövid időn belül kiszállítanak az oltópontokra és a háziorvosokhoz – tájékoztat a hivatalos kormányzati oldal, a Koronavírus.gov.hu.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a videóhoz azt írta:

„Küldetés teljesítve. 180 ezer adag Szputnyik V oltóanyag Budapesten.”

Borítókép: Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinából álló szállítmányt pakolják ki a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyén 2021. március 4-én Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Több mint 150 ezer adag Pfizer-vakcinát kaphatnak meg idősek

A kedden érkezett, koronavírus elleni Pfizer-vakcinákat is a regisztrált idősek beoltására használják fel – írta a Koronavírus.gov.hu kedden.

A mai napon újabb vakcinaszállítmány érkezett: 167 310 ezer adag Pfizer, amelyet ki is szállítottak a kórházi oltópontokra – adta hírül a Koronavírus.gov.hu. Hozzátették: még ma este újabb 180 ezer adag Szputnyik V is várható. Az orosz vakcinából vasárnap is érkezett 250 ezer adag első oltásra alkalmazható dózis, amellyel a szükséges hatósági vizsgálatok után kezdődhet meg az oltás.

Magyarország immár öt oltóanyaggal rendelkezik – írták a kormányzati oldalon, hangsúlyozva: ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás, és már több mint 1,6 millió a beoltottak száma és hazánk az átoltottságban a második helyen van az uniós ranglistán. Kiemelték azt is, hogy – a baloldal hazugságaival ellentétben – nem áll több millió adag vakcina raktárakban, az eddig Magyarországra érkezett oltóanyagok nagy részét már beoltották első és második oltásokra, minden az országba érkező vakcinát rövid időn belül kiszállítanak az oltópontokra és a háziorvosokhoz.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.