Egyenruhás rendőrök figyelik a kőbányai buszokat

Az utazók panaszaira reagálva fokozottan ellenőrzi a 9-es és 151-es buszok járatait a rendőrség.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 03. 31. 12:16
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napok sorozatos garázda és erőszakos jogsértései miatt a Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal karöltve kiemelten foglalkozik a kőbányai autóbuszvonalakon utazók biztonságérzetével. A 9-es és a 151-es autóbuszokon rendszeresen közös jelenlétet biztosítottak, amit lakossági jelzésekre reagálva a napokban gyakorlatilag állandó ellenőrzésig fokoztak a hatóságok a két járat teljes útvonalán.

Rendőrök vigyáznak az utasokra a kőbányai buszjáratokon

A buszokon 28 egyenruhás rendőrjárőr, 12 BKK-s biztonsági őr és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság nyolc munkatársa lesz jelen a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon a hét munkanapjain. Az utasok biztonságérzetét célzó közös bűnmegelőzési akciót szükséges intenzitással és rendszerességgel a későbbiekben is folytatni fogják az együttműködő szervezetek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon. Március 11-e és 29-e között a 9-es autóbuszon, a Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere közötti járatszakaszon, a 151-es autóbuszon pedig a Kőbánya alsó vasútállomás és a Kőbánya-Kispest megálló közötti szakaszon ellenőriztek. Kábítószer hatása alatt álló vagy részeg utasokkal ekkor nem találkoztak, de a lakossági visszajelzések alapján még fokozottabban ellenőrzik a két vonalat. Erre azért is szükség van, mert nem példa nélküliek a támadások a BKK járatain. Pár napja az egyik kora reggeli járaton egy bedrogozott férfi a józsefvárosi Kálvária téri megállónál lerángatott egy nőt a 9-es buszról és meg akarta erőszakolni. Az elkövetőt ekkor az utasoknak sikerült lefogniuk. A bíróság letartóztatta a gyanúsítottat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.