Gyanús megbízás: közlekedési káosz Hódmezővásárhelyen

Felbontotta a Volánbusszal kötött, 2023-ig szóló szerződést Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, és egy másik vállalkozót bízott meg a helyi személyszállítással. Az új buszok alkalmatlanok a feladatra, és a megfelelő engedélyek is hiányoznak.

Magyar Nemzet
2021. 03. 04. 14:23
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2019. december 9. Mrki-Zay Pter, Hdmezvsrhely polgrmestere a Transparency International Magyarorszg konferencijn egy VI. kerleti tteremben 2019. december 9-n. MTI/Mohai Balzs Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még két évig, 2023-ig szólt a szerződés Hódmezővásárhely és az állami tulajdonú Volánbusz között. Márki-Zay Péter baloldali polgármester tavaly egy személyben felülbírálta ezt a megállapodást. A Fidesz–KDNP helyi szervezetének a tájékoztatása alább olvasható erről:

Márki-Zay Péter egy személyben döntött, és a város most bajban van
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Márki-Zay Péter tisztességtelen módon elvette a hódmezővásárhelyi közgyűlés által 2023-ig megbízott, állami tulajdonú Volánbusz Zrt.-től a városi személyszállítási szolgáltatást, majd azt gyanús és jogszabálysértő módon egy helyi vállalkozónak játszotta át. Hódmezővásárhely önkormányzata 2020-ban a helyi buszos vállalkozó, Jovány Gyula által kitalált kritériumok alapján pályáztatta újra a százmilliós szolgáltatást, majd a Jovány Gyula által meghatározott kiírást Jovány Gyula meg is nyerte. Az eljárás miatt már többen a bírósághoz fordultak.”

A jogi visszásságok mellett probléma még, hogy a vállalkozás nem szabályosan működik. A fideszes közleményben ez áll: „a hétfő óta közlekedő járműveket a hatóság többször ellenőrizte, és a hiányzó engedélyek miatt el is marasztalta a vállalkozót, aki azonban ennek ellenére tovább szállította az engedélyek nélküli buszokkal az utasokat. Mindennek a vége a vállalkozó eltiltása lett.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.