Havonta hatmillió forintba kerül Jakab Péter az adófizetőknek

Havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek. A Jobbik elnöke előtt az átlagember számára elképzelhetetlen távlatok nyíltak, hiszen többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedében található lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére is. Mint ismert, a baloldali politikus a napokban parizerrel, Piros Arannyal és paprikás krumplival próbált kampányolni – írja az Origó.hu.

Forrás: origo.hu2021. 03. 07. 9:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban több cikkben is foglalkoztunk Jakab Péterrel, illetve vagyoni helyzetével. Ennek az volt az oka, hogy a baloldali politikus több olyan képet is feltöltött a közösségi oldalára, amivel a nép egyszerű fiaként próbálta beállítani magát. Az első fotón tescós parizert evett Piros Arannyal és kiflivel, a másodikon gyermekei társaságában paprikás krumplit.

Több mint hatmillióba kerül havonta az adófizetőknek

Pedig Jakab Péter az egyik legjobban fizetett képviselő, jövedelme alapján a legjobban kereső egy százalékba tartozik. Mindent egybe véve

havonta több mint hatmillió forintos tiszteletdíjat és juttatást kap az adófizetők pénzéből.

Fotó: Origó.hu

Sofőr, lakás, iroda, álomélet

Jakab Péter amellett, hogy minden hónapban közel két és fél millió forintot visz haza, egy sofőr szállítja mindenhova. Mint ismert, március elsejétől a frakcióvezetők, a parlamenti alelnök és a háznagy bére több mint 214 ezer forinttal növekszik, egységesen 2 millió 421 ezer forintot kapnak. Mivel a baloldali politikus a Jobbik képviselőcsoportját irányítja, így rá is vonatkozik a fizetésemelés. Az álomfizetéshez egy szolgálati autó is jár: a pártelnököt egy Škoda Octaviával furikázzák. A járművet egyébként a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli neki a Jobbik-frakció.

Jakab bátran válogathat a luxusirodák közül is, hiszen a 847 560 forintos keretéből bőven kijön Budapest bármelyik részén,

akár a legfrekventáltabb, belső kerületekben is egy luxuskategóriás iroda. Különösebb megrázkódtatás nélkül kibérelhetne egy, a Rózsadomb alján lévő, 140 négyzetméteres, négy külön bejáratú, art deco stílusban berendezett irodát. De ha kedve támad, akkor a Krisztina téri templom szomszédságában lévő luxusirodaházba is beköltözhetne stábjával.

Szintén kiváltságos helyzetben van a szálláslehetőségek tekintetében, budapesti lakhatására ugyanis havi 423 780 forintot költhet el. Ilyen árkategóriában a Halászbástya közelében 130 négyzetméteres, háromszobás lakást lehet kivenni a Donáti utcában, kilátással a Parlamentre. De kijönne egy olyan ingatlan is, amely egy 1891-ben, Hauszmann Alajos tervei alapján épült házban található, és amelyik műemlékvédelem alatt áll.

Nincs vége a sornak, hiszen az álomfizetés, a sofőr, az irodabérlés és a fővárosi lakáshasználat mellett még saját hátországát is építheti a baloldali pártelnök, természetesen közpénzből. Nem is kevésből, havonta 2 421 600 forintért vehet fel alkalmazottakat, titkárnőket, azaz adhat munkát barátainak, ismerőseinek.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.