időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Karácsonyék időhúzása után végre elkezdődött a Lánchíd felújítása

2021.03.17. 14:45

Március 17-én végre elkezdődhetett a Lánchíd felújítása. A munkaterület kijelölése után lezárták a hídfők környezetét és a hídjárdát is, ezért gyalogosok a felújítás 2023 augusztusára tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon. A két hídfő között ingyenesen használhatják a budapesti buszjáratokat az utasok.

A Tarlós István korábbi főpolgármester idején tett ajánlattal ellentétben ötmilliárd forinttal drágábban újíthatja fel a Lánchidat a Karácsony Gergely vezette budapesti önkormányzat közelmúltban lezárult új közbeszerzési eljárásának nyertese, az A-Híd Zrt. Budapest városvezetése ezekkel a tényekkel szemben korábban azt állította, hogy szerintük épp a volt polgármester idején volt drágább a kivitelezésről szóló tenderen nyertes cég pályázata. Ezzel szemben azonban az akkori 35,2 milliárdos ár tartalmazta a Széchenyi téren található aluljáró felújításának 13,5 milliárd forintos költségét is, ami a jelenlegi korszerűsítési tervekben nincs benne.

Karácsonyék 26,7 milliárdos költségű terveiben csak a híd felújításának ára szerepel, azonban a baloldali magyarázkodás ellenére még ez is ötmilliárd forinttal drágább az előző polgármester idején megtett ajánlatnál. A kivitelező szerint ez egyértelműen a jelenlegi városvezetés időhúzására vezethető vissza, mert miközben azt hangoztatták, hogy kormányzati támogatásra várnak, a Lánchíd műszaki állapota tovább romlott, ezért több acélszerkezetet és erősebb korrózióvédelmet kell alkalmazni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.