Meghaladta a kétmilliót a beoltottak száma

A magyar lakosság átoltottsága elérte a 20,5 százalékot, míg az uniós átlag 11,2 százalék.

Munkatársunktól
2021. 03. 31. 9:57
A regisztrált veszélyeztetett korúak háromnegyede már megkapta az oltást Fotó: Balázs Attila Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint kétmillióan, – 2 011 029-en – kapták meg Magyarországon a Covid–19 elleni védőoltást a Koronavírus.gov.hu beszámolója szerint.

A friss pandémiás adatokat ismertetve azt is közölték, hogy 753 ezer fő már a második vakcinát is megkapta. Mint írták, a brit vírusmutáns továbbra is nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Az elmúlt 24 órában 6700 új pozitív esetet regisztráltak, s elhunyt 302 többségében idős, krónikus beteg. Eközben a gyógyultak száma folyamatosan nő – jelenleg 407 ezer fő –, de az aktív fertőzöttek száma is már csaknem 225 ezerre emelkedett. Több mint 12 ezer koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1492-en vannak lélegeztetőgépen.

Arról is beszámoltak, hogy az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, s Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 20,5 százalékot szemben a 11,2 százalékpontos uniós átlaggal.

– A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint háromnegyede már megkapta az oltást. A kórházi oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Csütörtökön elkezdődik a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok kampányszerű vakcinációja, az érintettek már megkapták a behívó SMS-t az oltásra. Éjjel újabb vakcinaszállítmány érkezett, 250 ezer adag Szputnyik vakcina. A katonai oltóbuszokon folytatják a kistelepüléseken regisztráltak oltását – írták a Koronavírus.gov.hu oldalon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.