Mégis börtönbe vonulhat a kerítésért és csalásért elítélt popénekes

A vádhatóság szerint enyhe az ítélet a kétéves szabadságvesztésről és a hárommilliós pénzbüntetésről.

Végh Attila
Forrás: ugyeszseg.hu2021. 03. 19. 11:10
UFO zenekar
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához március 18-án benyújtott indítványával kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását az egykori magyar sztár technopopzenekar, az UFO együttes frontembere és két társa ellen indított büntetőeljárásban. A 44 éves, budapesti V. Zsolt ismerősei – köztük egy egykori prostituált – segítségével tíz éve, hirdetések és személyes kapcsolatok útján, egy luxus kategóriájú, svájci bordélyba fiatal, magyar nőket közvetítettek és utaztattak ki.

A nyomozás az egyik sértett feljelentése alapján indult el. A svájci törvények szerint engedéllyel üzemelő bordély vezetője jutalékot fizetett V. Zsoltnak az új lányok jelentkezése után. A zenésznek ez nem volt elég, ő a magyar prostituáltaktól is pénzt kért a „menedzselésükért”, amit a nők a prostitúciós tevékenységéből származó jövedelmükből fizettek ki. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján ezen felül az énekes három, általa „menedzselt” nőtől, azok megtévesztésével, több millió forintot vett át befektetési ígérettel. Ezt a pénzt azonban magára és az UFO zenekar reklámozására költötte.

Fotó: Facebook

Az eljárás nyomozati szakasza évekig elhúzódott. Tizenhét tanú vallott V. Zsolt ellen, a jegyzőkönyvekből kiderült, ismertségével visszaélve vette rá a fiatal nőket a prostitúcióra, rengeteg pénzt, életük megváltoztatását ígérve nekik. A prostituáltnak kiközvetített nőket a vendégek fényképes katalógusból vagy személyesen választhatták ki a helyszínen, a szolgáltatás fél órás alapára kétszáz svájci frank – hetvenezer forint – volt. A lányoknak heti kétszáz frankot kellett fizetniük a szállásért, a bevételük felét elvette az intézmény vezetője, a maradékból pedig a zenészt is ki kellett fizetniük.

A Fővárosi Törvényszék a titkos nyomozati eszközök (telefonlehallgatások) alkalmazásával is bizonyított eljárásban a zenészt 2020 novemberében bűnösnek mondta ki több rendbeli kerítés, csalás, valamint kitartottság bűntettében, amelyért két év letöltendő börtönbüntetésre, hárommillió forint pénzbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra ítélte. 2012-ben letartóztatta a bíróság, két éven át fogva tartották, így ha ez az ítélet emelkedne jogerőre, nem kellene börtönbe vonulnia, mert beszámítják a büntetésbe a letartóztatásban eltöltött időt.

A bíróság a zenész visszaeső bűntársát, aki a lányok külföldre szállításában működött közre, valamint a beszervezésben és a tolmácsolásban részt vevő egykori szexmunkásokat is bűnösnek mondta ki több rendbeli kerítés bűntettében, amelyért fejenként egy év börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra, valamint egymillió kétszázezer forint , illetve kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte őket.

A bíróság döntése nem emelkedett jogerőre, mert a vádhatóság a határozat ellen fellebbezést jelentett be, kérve további jogsértések megállapítását, valamint a kiszabott büntetések súlyosítását. A volt popénekes és védője felmentésért és enyhítésért, míg egykori szexmunkás bűntársa – aki jelenleg végzős egyetemi hallgatóként jogi tanulmányokat folytat – büntetése enyhítéséért és a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alóli mentesítésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanakkor fenntartotta a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához a napokban benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést, és kezdeményezte a védelmi fellebbezések elutasítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.