időjárás 17°C Angéla , Petronella 2023. május 31.
logo

Nem segítenek a baloldali önkormányzatok

Munkatársunktól
2021.03.19. 17:25
Nem segítenek a baloldali önkormányzatok

Számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól arról, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltás megszervezéséhez – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala. Azt írták:

az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak segítséget, például az oltandókkal való időpont-egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére, amivel nagyban felgyorsítható a folyamat.

Hozzátették: a kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően a 4., 3., 11., 13., 7., 14., 19., 2. és a 9. kerületből) arról, hogy

az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét, vagy megígérték, hogy küldenek munkatársakat, de nem tették.

Álláspontjuk szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják a baloldal oltásellenes politikáját, és a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját. „Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat” – áll a kormányhivatal közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.