Szerdán újabb százezer adag kínai oltóanyag érkezik

A tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig lekötött mennyiség szállítását is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 15. 20:40
null
Kecskemét, 2021. március 3. A Hungaropharma Zrt. munkatársa a kínai koronavírus elleni oltóanyagot, Sinopharm (Vero-Cell) vakcinákat visz a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára 2021. március 3-án. MTI/Ujvári Sándor Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szerdán újabb százezer adag, koronavírus elleni Sinopharm-vakcina érkezik Magyarországra” –jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfő este a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter kiemelte, hogy

az elmúlt hetekben a keleti vakcináknak köszönhetően úgy felgyorsult az oltási folyamat, hogy Magyarország létszámarányos összehasonlításban második helyre lépett előre az Európai Unióban.

A Kínából rendelt oltóanyagból az első egymillió már a szállítási határidő előtt húsz nappal megérkezett. A kínai kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként ezen a héten megkezdik az április végéig szerződésben lekötött mennyiség szállítását is. A szállítógép néhány órán belül indul, és szerdára százezer adag újabb oltóanyaggal tér vissza Budapestre. Szijjártó Péter megjegyezte:

ezt a százezer vakcinát a szerződésben rögzített határidő előtt 43 nappal szállítják le.

Legutóbb múlt csütörtökön érkezett kínai Sinopharm-oltóanyag, 450 ezer adagnyi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.