Újabb 450 ezer adag Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

Az oltóanyag-szállítmány a magyar állam saját teherszállító repülőgépén érkezett, amely várhatóan a következő hetekben is folyamatosan munkában lesz.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2021. 03. 11. 15:49
Sinopharm
Nagykanizsa, 2021. március 5. A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája Horváth Ágnes háziorvos nagykanizsai rendelőjében 2021. március 5-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György Forrás: 5-én. MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar állam saját teherszállító repülőgépe hozta Budapestre a Sinopharm-vakcinák újabb, ezúttal 450 ezer darabos szállítmányát. A tavaly tavaszi légihíd tapasztalatai alapján a magyar állam úgy döntött, hogy teherszállító repülőgépet vásárol, ami által már nem vagyunk kiszolgáltatva a piaci körülményeknek – olvasható Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Újabb 450 ezer Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A miniszter kifejtette, hogy mára Magyarország is rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a bajban, vészhelyzetben be tudja szerezni, ide tudja szállítani vagy elő tudja állítani a védekezéshez szükséges eszközöket.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: azok az országok tudják gyorsan és hatékonyan megvédeni magukat és a polgáraikat, amelyeknek megvannak ezek a stratégiai képességekkel. – A repülőgépnek sűrű hetei lesznek a következő időszakban is – jegyezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.