A Gyurcsányt bíráló Ferge Zsuzsát tekinti példaképének a DK képviselő-jelöltje

Ferge Zsuzsa szociológust köszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából Jószai Teodóra, a DK szigetszentmiklósi országgyűlési képviselő-jelöltje. Azt a Ferge Zsuzsát, aki a Patrtizánnak adott interjújában erősen bírálta Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 26. 19:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekszegénység visszaszorítására kellett programot kidolgoznia Ferge Zsuzsa szociológusnak a Gyurcsány-kormány idején. A napokban kilencvenedik születésnapját ünneplő társadalomtudós a Partizánnak nyilatkozva elmondta, hogy a program meg is született, ám az akkor a miniszterelnöki székben ülő Gyurcsány végül ezzel nem kezdett semmit.

A szigetszentmiklósi Jószai Teodóra, aki Gyurcsány Ferenc pártjában indul a Pest megyei nyolcadik számú választási körzet parlamenti mandátumáért az idei ellenzéki előválasztáson, eközben saját közösségi oldalán Ferge Zsuzsát nevezte meg példaképének. A DK-s politikus bejegyzésében arról írt, hogy a kiváló szociológus munkássága mindannyiunk számára iránytű lehet.

A DK-s jelölt azt a Ferge Zsuzsát tekinti példaképének, aki többször komolyan bírálta pártja elnökét
Fotó: Facebook

 

Ferge Zsuzsa többször bírálta már Gyurcsány szociálisan érzéketlen politikáját. A Magyar Nemzet idézi is az akadémikus egy korábbi felszólalását egy konferenciáról:

2008-ban Magyarország volt az egyetlen válság érte állam, amely semmit, egyáltalán semmit, egy gyufaszálat sem tett keresztbe azért, hogy a válság nyilvánvaló veszteseivel valami történjen. Ilyen ország nem volt még egy, mindenütt legalább a munkanélküli ellátást, vagy a segélyezést, vagy valami mást kiterjesztettek. Ennek következtében nálunk különösen nagy volt a szegényeket érintő veszély” – szól az idézet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.