Dömötör a baloldalnak: Vonják vissza az oltásellenes kijelentéseiket

Az államtitkár rámutatott arra, hogy a kormányhivatalok is segítenek a regisztrációban és postán is kiküldik az űrlapot az elektronikus értesítés mellett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 12. 12:45
DÖMÖTÖR Csaba
A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztett: rengeteg forrást szentel a gazdaság újraindításának a jövő évi költségvetés. Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szociális katasztrófa mellett látszik, hogy sokkal nehezebb helyzetben vannak a mélyszegénységben élők, mint a többiek. Félnek ezek az emberek – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Oláh Lajos. A DK-s politikus szerint ennek a társadalmi csoportnak a tagjai „nem tudják, hogy kihez kell fordulni és internet híján mihez kezdjenek a regisztrációval”. – A kormány törölje el az oltási regisztrációt, ne a Kubatov-lista legyen a fontos. Bővítsék az oltópontokat, nyissák meg a stadionokat – mondta a Gyurcsány-párti képviselő, hozzátéve: az önkormányzatokra ne ellenségként tekintsenek, hiszen „ők segíteni akarnak abban, hogy mindenki minél hamarabb megkapja az oltást”.

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár azonban rámutatott, hogy a kormányhivatalok is segítenek a regisztrációban és postán is kiküldik az űrlapot az elektronikus értesítés mellett. – Önök akarták fizetőssé tenni az egészségügyet – közölte, hozzátéve: azt a regisztrációt kívánja eltörölni az ellenzék, melyet több mint négymillió ember töltött ki, és amely a háziorvosok munkáját is jelentősen megkönnyíti.

– Amikor Karácsony Gergely német stadionról közölt képet, akkor felmérték, hogy Németország hogyan áll az oltással?

– tette fel a költői kérdést.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: a baloldal az elmúlt hetekben egymillióval kevesebb oltást adott volna a magyar embereknek, ennyivel kevesebben kapták volna meg a vakcinát.

Ez nem oltáspártiság. Ez tőről metszett, fekete öves, oklevesles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség – hangsúlyozta Dömötör Csaba,

aki mindenkinek azt tanácsolta, hogy nézze meg a határozati javaslatot, ahol az aláírók között első helyen virít Gyurcsány Ferenc neve.

Mondják már el – folytatta -, hogyan kell ezt elképzelni? A Demokratikus Koalíció kitalálja, hogy előterjesztenek egy oltásellenes határozatot, és az összes ellenzéki párt kérdés nélkül aláírja?

Egyetlenegy képviselő nem volt önök között, aki azt mondta volna, hogy bár több ponton nem értünk egyet a kormánnyal, de ezt azért mégsem kéne?

- tette fel a kérdést.

– Lenne egy következő témajavaslatunk: videóban jelentsék be az oltásellenes megnyilvánulásaik visszavonását – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.