Éjfél után érkezik az újabb Szputnyik vakcinaszállítmány Budapestre

Várhatóan éjfél után nem sokkal érkezik meg a 120 ezer második dózisú Szputnyik vakcinát tartalmazó szállítmány Budapestre – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden kora este a Facebook-oldalán.

Forrás: MTI2021. 04. 13. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter azt írta: ezekben a percekben száll fel a kormány cargogépe, hogy újabb koronavírus elleni oltóanyag-szállítmányt hozzon Magyarországra. A gép és legénysége 2 hónap alatt már a hetedik keleti vakcinabeszerző útját teljesíti – emelte ki a miniszter, hozzátéve: ennek hála most 120 ezer ember jut majd hozzá az orosz oltóanyag második dózisához.

„Újabb lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben és újabb lépés afelé, hogy Magyarország gyakorlatilag elsőként nyithasson újra Európában” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szintén a Facebook-oldalán az „oltásellenes álhírterjesztők” figyelmébe ajánlotta bejegyzését.

Kiemelte: mindenki, akit Szputnyik vakcinával oltottak be, eddig is megkapta a második oltást időben, és a jövőben is mindenki meg fogja kapni.

Az első oltásoknál – és minden oltásnál – előbb a felszabadítás, majd a kiszállítás következik, a vakcina beadása ezeket a folyamatokat követően kezdődhet. A szállítások Oroszországból folyamatosak – írta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.