Hatalmas az érdeklődés az MCC egyetemi programja iránt

Még soha nem jelentkezett ennyi diák a Matthias Corvinus Collegium képzéseire, mint 2021-ben – tudatta az intézmény. A speciális tehetséggondozó programban vállalati és kormányzati döntéshozóktól is hallgathatnak előadásokat, emellett hazai és külföldi ösztöndíjakra pályázhatnak a fiatalok.

Csókás Adrienn
2021. 04. 21. 11:32
null
Neves külföldi professzoroktól, vállalati és kormányzati döntéshozóktól hallgathatnak előadásokat a programba jelentkező fiatalok Forrás: MCC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén kétszer annyi fiatal venne részt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programjában, mint tavaly.

Még soha nem jelentkezett ennyi diák, mint 2021-ben

– közölte lapunkkal az intézmény.

Tájékoztatásuk szerint április 18-ig fogadták a budapesti felsőoktatási intézményekben alap- vagy osztatlan képzésben tanuló első- vagy másodéves hallgatók jelentkezését a Jogi Iskola, a Média Iskola, a Közgazdasági Iskola, a Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, a Történelem- és Társadalomtudományi Iskola és az MCC-Mindset Pszichológia Iskola képzéseire. A végzős középiskolásokat megszólító juniorképzésre június 25-ig lehet beadni a jelentkezést.

A felvételik most zajlanak, a hallgatóknak írásban és szóban is bizonyítaniuk kell.

 

Neves külföldi professzoroktól és kormányzati szereplőktől is hallgathatnak előadásokat a programba jelentkezők
Fotó: MCC

A képzés különlegessége, hogy a diákok tanulmányaik során folyamatos mentorálásban részesülnek, az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodnak.

Neves külföldi professzoroktól, szerzőktől, vállalati és kormányzati döntéshozóktól hallgathatnak előadásokat, emellett hazai és külföldi ösztöndíjakra pályázhatnak.

Mint ismert, az MCC olyan tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt

a hagyományos iskolarendszeren túlmutató ingyenes, társadalmilag hasznos,

közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.