Közönséges szeméttelepet csinált az FKF a saját létesítményéből

Egymás után derül fény a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. telephelyein tapasztalható visszásságokra: a Szállítók útján található létesítményben például szabálytalanul tárolják a szeméttel teli kukákat, amelyek tartalmát gyakran patkányok dézsmálják. Múltkori riportunk nyomán a vállalat Ecseri úti telepén végeztek néhány változtatást, ám továbbra is csak felületesen ellenőrzik a ki- és bejáró járműveket.

2021. 04. 12. 6:56
null
2020.10.14. Budapest Karácsony Gergely főpolgármester új kukásautókat adott át Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymás után dőlnek ki a csontvázak a szekrényből a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél (FKF). Míg nemrégiben a fővárosi vállalat Ecseri úti telephelyén tapasztalható visszásságokat tárta fel lapunk – például igazoltatás nélkül bárkit beengedtek a létesítménybe, amelynek területén a kötelező maszkhasználatot sem tartották be – most

az FKF Szállítók útján található telepéről derültek ki súlyos szabálytalanságok. A vállalat belső működését jól ismerő forrásunk szerint a telephelyre tucatszámra szállítják be a szeméttel teli kukákat, mert a szervezetlenség miatt a sérült vagy szerződésmegszűnés miatt lemondott kukák nincsenek kiürítve a visszaszállítás napjáig.

Hangsúlyozandó: teherautóval minden esetben tiltott a szeméttel teli kukák szállítása, ezenfelül pedig a Szállítók útjai telephelyre is tilos szeméttel teli kukákat bevinni. Úgy tudjuk, ezt már

több vállalati audit során is kifogásolták a cég középvezetői, de számos dolgozóban is megrökönyödést keltett annak a látványa, hogy patkányok dézsmálják a több napja ott álló szemeteskukák tartalmát.

Míg Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan az állítólagos zöldimázsával próbálja növelni népszerűségét, az FKF Szállítók útjai telephelyén

rutinszerűen öntik egybe a szeméttel teli kommunális és szelektív tartályokat,

holott hulladéktípustól függően, külön célgépekkel szortírozva kellene megtenniük.

Az is kérdéses, hogy mikor valósul meg az FKF-nek az az európai uniós támogatásból tervezett elektronikus rendszere, amelynek részeként csipekkel látnák el a kukákat. Bár a projekt a határidő végéhez közeledik, elég messze lehet a megvalósulástól, hiszen információnk szerint még a beruházás alapjául szolgáló, úgynevezett Quentin-rendszer sem működik. Ezzel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az FKF sajtóosztályának, ám lapzártánkig nem érkezett válasz.

A fővárosi vállalat Ecseri úti telepéről közölt feltáró riportunk után az FKF – mint korábban több leleplező anyagunkat követően – tűzoltásba kezdett. Úgy tudjuk, legutóbbi cikkünk nyomán szigorúbban ellenőriznek, s számos munkavállalót visszafordítottak, akik a teherbejáraton akartak gyalogosan közlekedni, valamint a belépőkártyák használatát is ellenőrzik.

Ám informátoraink szerint a személy- és tehergépjárművek raktereit továbbra is csak felületesen nézik át. Úgy tudjuk, hogy például az egykori tartályellátó csoport munkavállalói is úgy járnak be személygépjárművükkel, hogy nincs a telepre behajtási engedélyük,

ráadásul erről az üzemvezetőnek is tudomása van. Mint egyik forrásunk rámutatott: a felületes ellenőrzések miatt továbbra is bármit ki lehet vinni az üzem területéről.

A főpolgármester karcsúsítást ígért, de a vezetőség helyett a munkakörülményeken spórolt

Arról is értesültünk, hogy a dél-pesti hulladékszállítási üzem területén volt, akinek hirtelen megszűnt a vezetői pozíciója. Információink szerint L. József például ezt úgy tálalta a kollégáinak, hogy már nem kíván tovább főnök lenni, mert a végzettsége sincs meg az általa betöltött pozícióhoz. Az nem derül ki, hogy az említett vezető lemondott-e vagy lemondatták, ám az biztos, hogy

Karácsony Gergely bőven adós azon ígéretével, hogy a fővárosi cégek vezetőségét karcsúsítják, hiszen az FKF 12 igazgatója között annak ellenére alkalmaznak például hulladékgazdálkodási főigazgatót, hulladékkezelési igazgatót, valamint hulladékbegyűjtési és szállítási igazgatót, hogy ez a három titulus összevonható lenne egy fő hatáskörébe is, ahogyan a köztisztasági igazgató és köztisztasági főigazgató pozíciók is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.