Túl a 3,5 millió beoltotton: ma nyithatnak a vendéglátók teraszhelyiségei

Ma nyithatnak ki a vendéglátók teraszhelyiségei, miután hazánkban átlépte a 3,5 millió főt a beoltottak száma. A Koronavírus.gov.hu oldalon arra is felhívták a figyelmet, hogy az érvényes regisztrációval rendelkező, még nem beoltott személyek az interneten választhatnak időpontot a számukra megfelelő kórházi oltópontokon. Jövő héten a Sinopharm-vakcinával oltanak, arra jelentkezhetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 04. 24. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 576 705 fő, közülük 1 552 685 fő már a második oltását is megkapta. Az új fertőzöttek száma 2796 fő, 6737 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 813-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati portál szombati tájékoztatásában.

Az elmúlt huszonnégy órában elhunyt 212 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 420 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 478 323 gyógyult személyt tartanak számon, az aktív fertőzöttek száma pedig 262 447 főre csökkent.

„A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos” – hangsúlyozták.

Ma indul a vendéglátók teraszhelyiségeinek újranyitása
Fotó: Balázs Attila / MTI

A portál kiemeli, hogy a magyar lakosság 36 százaléka már kapott oltást, szemben az uniós húszszázalékos átlaggal.

– Az oltást gyorsítja, hogy a regisztráltak már online is tudnak időpontot foglalni a kórházi oltópontokra, jelenleg hétfői, keddi, szerdai napokra, Sinopharm vakcinával történő oltásra – mutatnak rá, és és arra is emlékeztetnek, hogy mától nyitva lehetnek a vendéglátó teraszok és 23 órára módosult a kijárási tilalom.

Ma kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszhelyiségei miután a beoltottak száma elérte a 3,5 millió főt. A nyitvatartás reggel 5 óra és este fél 10 között lesz. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom időpontja pedig 23 órára módosult. Az erről szóló kormánydöntéseket a pénteki Magyar Közlönyben ki is hirdették – emlékeztet a portál.

A tájékoztatás arról is beszámol, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában bejelentette a négymillió beoltott után várható újraindítási lépéseket is: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

– Négymillió beoltottnál megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is – idézik a miniszterelnök szavait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.