Petícióban állnak ki az újságírók Petry Zsolt mellett

Egyre többen csatlakoznak a Petry Zsolt kirúgása kapcsán, a véleményszabadság védelmében indított petícióhoz.

2021. 04. 07. 16:00
null
20200130 Budapest Tüntetés az Erzsébetvárosi Önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter (DK) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Bayer Zsolt író, újságíró, publicista, műsorvezető. Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden jóérzésű magyar ember” támogatására számítanak abban a petícióban, amelyben elsőként a magyar újságírók tiltakoztak az ellen, hogy Petry Zsolt kapusedzőt a saját véleményének artikulálása miatt rúgta ki a Hertha német futballklub.

„Németország előszeretettel tetszeleg a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság őrének pózában, és oktat ki bennünket demokráciából, sajtó- és véleményszabadságból.

Mi, magyar újságírók a demokrácia, a sajtó- és véleményszabadság elkötelezett hívei vagyunk. Éppen ezért állunk ki ezen alapértékek mellett, a normalitás mellett, tiltakozunk a Hertha BSC igazolhatatlan és aljas eljárása ellen, és teljes támogatásunkról biztosítjuk Petry Zsoltot!”

– áll a Bayer Zsolt által indított kezdeményezésben, amelyet már számos újságíró támogatott aláírásával.

Mint korábban beszámoltunk róla, a német labdarúgóklub azzal az indokkal mondott fel azonnali hatállyal Petrynek kedden, hogy szerintük a szakembernek a lapunkban megjelent nyilatkozata nincs összhangban a klub által képviselt értékrenddel. Az edző a Magyar Nemzetnek adott interjú egyik helyén focistának a Család az család kampányban vállalat nyilvános szerepvállalása kapcsán vélte úgy, hogy a Lipcse játékosának a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Hozzátette, hogy a nemzeti oldal képviselőjeként elvárná a másik oldaltól, hogy meghallgassa az övéhez hasonló álláspontokat is.

A Hertha közleményében szintén megszólaló Petry Zsolt elfogadta a döntést, ám hangsúlyozta, hogy a homofóbia és az idegengyűlölet is távol áll tőle.

Petry szakmai tevékenységét és a Herthában végzett munkáját a klubja is méltatta. A kapusedző 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának tagja, korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője is volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.