A DK-s Varju László mögé állt be a Jobbik Újpesten

A Jobbik korábban az MSZP-s Kunhalmi Ágnes mögé is beállt a XVIII. kerületi körzetben.

Magyar Nemzet
2021. 05. 16. 12:00
null
Varjú László is a keleti vakcinákkal szemben foglalt állást. Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Varju László 2018-ban megverte a Fidesz jelöltjét Budapest 11. számú választókörzetében, és azóta is hiteles, kitartó és alázatos munkával látja el az itt élők képviseletét. A Jobbik díjazza az elvégzett munkát, ezért úgy döntöttünk, Varjú Lászlót támogatjuk az előválasztáson az ellenzék közös jelöltjeként ebben a választókörzetben – ezzel indokolta Jakab Péter Facebook-oldalán, hogy

a Gyurcsány-párti politikus mögé állnak be Újpest–Angyalföld körzetében. A Jobbik ezzel nemcsak az MSZP-t – Kunhalmi Ágnes személyében –, hanem Gyurcsány Ferenc pártját is támogatja.

Ismert: a Jobbik nemrég azt is bejelentette, támogatja Kunhalmi Ágnest Budapest 15. számú országgyűlési egyéni választókerületében, Pestszentlőrinc–Pestszentimre körzetében, így tehát nem újdonság, hogy a párt nem állít önálló jelöltet még az előválasztáson sem egyes fővárosi körzetekben.

Kunhalmi, a szocialista párt társelnöke rögtön viszonozta a támogatást, így az MSZP a jobbikos Kálló Gergelynek ad bizalmat Fejér megye 4. számú országgyűlési egyéni választókerületében, Dunaújvárosban az előválasztáson. A Jobbik Budapest 1. számú választókerületében az LMP-s Csárdi Antalt támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.