A jövő év elejétől új vasúton járhatnak a gödöllőiek és a városbeliek

Már zajlik a Rákos–Hatvan vasútvonal megújítása, s a jövő év elejére megújul a teljes, 53 kilométeres vonal. Gödöllőn már megújult a vasútállomás, és a vasúton átvezető közlekedés is teljesen megváltozott.

Magyar Nemzet
Forrás: gdl.hu, Facebook2021. 05. 25. 16:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autós közlekedést és a gyalogos forgalmat is érinti Gödöllőn az a nagyszabású beruházás, amelyet a Köztársaság úti felüljáró környékén fejeztek be a napokban. Megújult a vasútállomás, ugyanakkor felüljáró épült a vágányok felett, ez váltotta ki a korábbi szintbeli közlekedést a vasúton keresztül. A felüljárón engedélyezték a gyalogos és kerékpáros forgalmat is, vagyis valamennyi közlekedési formában biztonságosan át lehet jutni a vasút egyik oldaláról a másikra.

A gödöllői állomás még felújítás előtt: ráfért a változás
Fotó: Wikipédia

Ami a Rákos–Hatvan vasútvonal megújulását illeti, a teljes, 53 kilométeres vonal korszerűbb lesz, a 150 milliárdos beruházással összesen 13 állomás válik végre a mai igényeknek megfelelővé. A gödöllői állomáson bejárást tartó Vécsey László országgyűlési képviselő és Nyul Zoltán, a kivitelező NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese arról tájékoztatott, hogy a teljes vonal átadása az év végre, a jövő év elejére várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.