időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

A keleti vakcinák nélkül kétmillióval kevesebben lennének beoltva ma Magyarországon

Magyar Nemzet
2021.05.18. 11:30
A keleti vakcinák nélkül kétmillióval kevesebben lennének beoltva ma Magyarországon

Az elmúlt évben a kormány szeme előtt mindvégig az emberéletek védelme lebegett. Időben észlelték a járványt, és hozták meg a megfelelő lépéseket, rendeltek vakcinát – mondta napirend előtti felszólalásában Simicskó István ma a parlamentben, és emlékeztetett, hogy közben a baloldal mindezt folyamatos kritikával illette.

Ma már közel ötmillióan be vannak oltva hazánkban, és a kormány döntését igazolja,hogy a WHO jóváhagyta a kínai vakcinát is – fejtette ki a KDNP frakcióvezetője, aki szerint a baloldal továbbra is oltásellenes, és most már a WHO-val is vitatkozik, de ebben a vitában alul fog maradni.

A járvány tétje az emberéletek megóvása – életekkel játszik a baloldal, amely a saját választói előtt is leszerepelt – vélekedett Simicskó István, hozzátéve, hogy a baloldal csak a kritikához és a szabotáláshoz ért, miközben a kormány végzi a munkáját.

Válaszában Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt másfél évben mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból védekezni kellett a járvány hatásai ellen, és a kormány feladata volt megvédeni az emberek életét, a munkahelyeket és a gazdaságot is.

– Az elmúlt másfél évben kizárólag a nemzeti érdek motiválta a kormány döntéseit. Ha nem így tettünk volna, és a baloldalra vagy Brüsszelre hallgatunk, sok ezerrel többen haltak volna meg, és több százezren vesztették volna el a munkájukat – vélekedett a külgazdasági- és külügyminiszter.

A tárcavezető emlékeztetett: a kormány nem geopolitikai kérdésként tekintett a vakcinákra, így érkezhetett 6,5 millió oltóanyag keletről. Szijjártó Péter beszámolt róla, hogy a héten jön az utolsó félmilliós keleti szállítmány, az orosz és kínai fél időben, sőt esetenként előteljesítéssel teljesítette vállalását.

– A keleti oltóanyagok nélkül kétmillióval kevesebben lennének beoltva ma Magyarországon – hangsúlyozta a miniszter, és feltette a kérdést, hogy mikor néznek ennek a kétmillió embernek a szemébe mindazok, akik a keleti oltóanyagok ellen ágáltak.

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.