időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Alkotmányos puccsra készül a baloldal

Forrás: Karc FM
2021.05.25. 18:11

– A magyarországi baloldal szereplői alkotmányos forradalomra készülnek abban az esetben is, ha 2022-ben csak feles többséget szereznek, holdudvaruk ugyanis az Alaptörvény kukába dobására biztatja őket – fogalmazott Szánthó Miklós Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője és Párkányi Eszter, a központ elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol az őszödi beszéd 15 éves évfordulójáról, a baloldal demokráciafelfogásáról, a járvány elleni védekezés szabályainak a múlt héten bejelentett enyhítéséről is szó esett.

– Gyurcsány Ferencék terve az, hogy a törvények be nem tartásával az újonnan megalakuló Országgyűlés visszavenné az Alkotmánybíróságtól annak a jogköreit, és egy határozattal érvénytelenné tennék az Alaptörvényt – fogalmazott Szánthó Miklós.

Az Alapjogokért Központ igazgatója hozzátette, hogy

aki feles többséggel akar kétharmados törvényeket módosítani, attól az sem áll távol, hogy a hatalmáról akkor se mondjon le, ha elveszít egy választást, márpedig a baloldal láthatóan erre készül.

– Az őszödi beszéd 15 év távlatából is a magyar demokrácia mélypontja. Gyurcsány Ferenc beszédében beismerte a jogállam és a demokrácia teljes megcsúfolásának a kormányzati trükkjeit – fogalmazott Tóth Erik.

– Gyurcsány nem vész el, csupán átalakul. Ma is ő a baloldal vezetője, csak nem a színpadról, hanem a háttérből irányít

– tette hozzá az elemző.

– A kormány vakcinabeszerzésének és a magyar emberek fegyelmezettségének is köszönhető, hogy enyhíteni lehetett a védelmi intézkedéseken. A vírust még nem, de a járvány harmadik hullámát sikerült leküzdeni – emelte ki Párkányi Eszter. – Fontos, hogy az oltakozási kedv tovább javuljon, amelyet a baloldal oltásellenes, politikai és nem szakmai alapú kampánya hátráltatott hosszú hónapokon át – érvelt az elemző.

A Bolond lyukból című rovatban arról volt szó, hogy ha nem akar az emberiség kihalni, akkor egyesek szerint kénytelenek leszünk áttérni a rovarevésre. – Nincs összefüggés a környezetvédelmi célkitűzések teljesülése, valamint az ételfogyasztási szokásaink liberálisok által vágyott megváltoztatása között – fogalmazott Párkányi Eszter. Tóth Erik szerint politikai és gazdasági érdekek találkozásának is köszönhető, hogy már az Európai Unió területén is élelmiszerként forgalmazhatják a lisztbogár lárváját.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig jelentkezik a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között. De elérhető a Karc FM archívumában is, a legutóbbi adást IDE kattintva hallgathatják meg.

https://www.mixcloud.com/karcfm/az-igazság-órája-2021-05-25-1500-1600-1/

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.