Arctalan „csapattal” jelentette be Dobrev a miniszterelnök-jelöltségét

Gyurcsányné a baloldali halálkampány elemeit is több alkalommal elővette a miniszterelnök-jelöltsége bejelentésén.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 02. 17:00
DOBREV Klra
Budapest, 2019. október 11. Dobrev Klára (DK), az Európai Parlament alelnöke az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten 2019. október 11-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szürreális körülmények között jelentette be vasárnap a DK Dobrev Klára miniszterelnök-jelölti nevezését.

Manhalter Dávid, a Gyurcsány-párt egyik egyéni képviselőjelöltje egyebek mellett úgy konferálta fel a pártelnök feleségét, hogy az országjárása során elhasznált 410 milliliter kézfertőtlenítőt és 23 maszkot.

Dobrev Klára a segélyalapú támogatásokat növelné családtámogatási rendszerben
Fotó: Marjai János/MTI

A konferanszié arra nem tett utalást, hogy Gyurcsány Ferenc nejét országjárása első napjaiban regisztrálták koronavírus-fertőzéssel és a kórokozó hosszabb lappangási ideje miatt elképzelhető, hogy Dobrev már pozitív volt, amikor – a Facebook-oldalán megosztott képei tanúsága szerint – maszk nélkül és az előírt, másfél méteres távolságot sem tartva tárgyalt több szövetségesükkel.

A Facebookon közvetített vasárnapi eseményen láthatólag nem tartózkodott más Dobreven és Manhalteren kívül, s a „Team Dobrev” résztvevői internetes kapcsolással jelentek meg a sajtótájékoztató két oldalsó falára felszerelt számos kis képernyőn.

Gyurcsányné „csapatának” tagjait nem nevezték meg, és az arcuk sem volt kivehető, ám vélhetőleg nem a DK prominensei alkották őket, ugyanis Manhalter egy helyen úgy fogalmazott egy online kampányanyagukról, hogy „kiadtam a parancsot, hogy osszátok meg, remélem, mindenki így is tett”.

Dobrev a többi között az Európai Egyesült Államok elképzelésével kampányolt, s az általa hangoztatott „sokak Magyarországában” például

a jövedelemalapú családtámogatási rendszerrel szemben a segélyalapú családi pótlék súlyát növelné.

Bár éppen a Gyurcsány–Bajnai kormányok szüntették meg a 13. havi nyugdíjat, amelyet a Fidesz idén februártól kezdődően lépcsőzetesen visszaépít, Dobrev azt hangoztatta, hogy a kormány mostohán bánik a szépkorúakkal.

Gyurcsány Ferencné hosszasan és több alkalommal is bírálta a kormányt, amiért szerinte nem kezelték megfelelően a pandémiát, s közben olyan elemeket is felelevenített, amelyek a baloldalnak az egészségügyet lejárató álhírvideóiból lehetnek ismerősek.

Bár a DK európai parlamenti képviselője a többi jelöltre nem tett utalást – így az egyelőre hezitáló Karácsony Gergelyre sem –, ám a baloldali előválasztás többi pártjának annyit üzent, hogy a legvégén mindenkinek egy jelölt mögé kell beállnia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.