időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Dömötör Csaba: Az idei nyár sokkal szabadabb lehet, mint a tavalyi

Magyar Nemzet
2021.05.28. 19:12
Dömötör Csaba: Az idei nyár sokkal szabadabb lehet, mint a tavalyi

Ha Magyarország így halad tovább a koronavírus elleni védőoltások terén, az idei nyár sokkal szabadabb lesz, mint a tavalyi – erről beszélt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ma a Facebook-oldalán.

Dömötör Csaba a videóban úgy fogalmazott: egy nagy „végre érzés” van bennünk. Nem kell már kint maszkot viselni, lehetnek rendezvények és nincs már kijárási tilalom sem.

– Az, hogy újraindulhat az élet, az nem magától értetődő dolog, hanem az oltásoknak köszönhető – jelentette ki, hozzátéve: azokban az országokban, ahol alacsonyabb az átoltottsági szint, ott sokkal szigorúbb korlátozások vannak érvényben. Például Olaszországban most is kötelező a kinti maszkviselés. Ez Portugáliában is június 13-ig biztosan marad. Továbbá Spanyolországban, Görögországban is kötelező az utcai maszkviselés.

Kijárási tilalmak is érvényben vannak – fejtette ki az államtitkár, aki példaként Franciaországot említette, ahol este kilenc órától reggel hat óráig tart ez a korlátozás, és várhatóan június végéig nem is fogják feloldani. Olaszországban sem oldották fel és Németországban is hat olyan térség van, ahol kijárási tilalom van érvényben – emelte ki Dömötör Csaba.

– Szóval az, hogy jobban állunk, más országokhoz képest az oltások terén, az nem valamiféle elvont matematikai méricskélés, hanem az élet újraindulásának egy alapvető feltétele – fogalmazott Dömötör Csaba, hozzátéve: – Ha így állunk, ha így haladunk tovább, akkor az előttünk álló nyár sokkal-sokkal szabadabb lesz, mint a tavalyi.