Gyurcsányék most másként hazudnak

Dömötör Csaba szerint a posztkommunisták átmentették azt a szégyenteljes hagyományt, hogy a legnagyobb dolgokban is hazudnak a saját népüknek.

Magyar Nemzet
2021. 05. 26. 11:37
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. május 17. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 17-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely napirend előtt arról beszélt, hogy a kormány a járvány harmadik hullámában számos egészségügyi dolgozót üldözött el az új munkaszerződésekkel. A DK képviselője szerint minderről egyedül Orbán Viktor döntött, „ez az ő bűne”, ami miatt ezrek haltak meg. – Önöknek el kell számolniuk azzal, hogy miért halt meg harmincezer honfitársunk, hogy lakosságarányosan miért Magyarországon haltak meg a legtöbben a járványban – mondta Arató Gergely, aki szerint „az Orbán utáni Magyarország” egyik legfontosabb feladata a „lepusztított” egészségügy helyreállítása lesz.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta:

a kormány vonatkozó döntése a Magyar Orvosi kamara javaslatai alapján született, melynek értelmében az orvosi bérek több hullámban megduplázódnak, megszüntetik a sok embernek kellemetlen pillanatokat okozó a hálapénzt, illetve, hogy több hullámban összesen hetvenkét százalékkal emelkedik az ápolók bére is.

Dömötör Csaba emlékeztette Aratót, hogy az egészségügyi dolgozók új jogállásról szóló törvényt ő is megszavazta, így a mostani kritikájával nem lehet mit kezdeni. Szerinte ha a DK-nak valóban az egészségügy lenne a szívügye, akkor kormányon nem tettek volna hatezer orvost az utcára, nem csökkentették volna az egészségügyi dolgozók bérét.

– Ha önök lennének most kormányon, akkor fizetős lenne az egészségügy. Belegondolni is rossz, milyen terheket jelentene a járvány idején az embereknek, ha vizitdíjat vagy napidíjat kellene fizetniük – mondta Dömötör Csaba.

Az államtitkár kitért az őszödi beszéd tizenötödik évfordulójára is.

Mint mondta, a beszéd egyértelművé tette, hogy a posztkommunisták átmentették azt a szégyenteljes hagyományt, hogy a legnagyobb dolgokban is képesek hazudni a saját népüknek.

– De emlékeztünk a brutális rendőrtámadásokra, a felelősök cinikus kitüntetésére, arra, hogy egy kegyetlen politikai vezetés erőszakkal akarta elhallgattatni azokat, akik másként gondolkodtak az ország jövőjéről – fogalmazott Dömötör Csaba. Hangsúlyozta: a felelősök nemcsak köztünk vannak, hanem újra a „hatalomért tolakodnak”.

– Most másként hazudnak, másokat tolnak előtérbe, de tudjuk, hogy ugyanazok az arcok akarnak visszajönni, a fenyegető szavaik is ugyanazok – mondta az államtitkár.

Szerinte mivel a felelősök a mai napig nem kértek bocsánatot a történtekért, „ez az ezeregyedik ok arra, hogy bármilyen formában is akar visszalopakodni a Gyurcsány-korszak, ezt ne engedjük”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.