Jakab Péter addig jár körbe, míg megérkezik a szélsőbalra

Kubatov Gábor annak kapcsán szólalt meg, hogy Kunhalmi Ágnest támogatja az ellenzéki előválasztáson Jakab Péter és a Jobbik.

Forrás: Facebook2021. 05. 12. 17:23
Jakab Péter
Nem ússza meg Jakab Péter a parlamentben mutatott viselkedése miatt kiszabott büntetést Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz pártigazgatója Bethlen Istvánt, Magyarország 1921 és 1931 közötti miniszterelnökét idézte, aki a két világháború között az Országgyűlésben a következőt mondta a nyilasoknak:

„Az urak azt hiszik, hogy jobbra mennek, de a valóságban körbejárnak, és addig mennek jobbra, amíg megérkeznek a szélsőbalra”

– mondta akkor Bethlen.

https://www.facebook.com/kubatovgabor/photos/a.281727992864/10158189884512865

Most a megállapodás kapcsán Kubatov elmondta:

„kísértetiesen hasonló folyamatnak lehetünk tanúi ma is, amikor a pár éve még szélsőjobbos Jobbik támogatásáról biztosítja az MSZP-s képviselő-jelölteket.”

Gróf Bethlen István keresztény-nemzeti kormányzása idején valósult meg Magyarország stabilizálása, a trianoni békediktátum érvényesítése után, amit „bethleni-konszolidációként” emlegetnek a történészek. Tízéves regnálása után Bethlen a konzervatívok vezéralakja lett, aki elutasította a szélsőjobboldali eszméket, elítélte az 1938 után hozott zsidótörvényeket, továbbá ellenezte a túlzott német irányú orientációt. Az egykori miniszterelnök a második világháborúban szovjet fogságba került, 1946-ban Moszkvában, a kommunisták börtönében érte a halál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.