A Fudan Egyetem által Magyarország regionális tudásközponttá válhat

A Fudan Egyetem a magyar felsőoktatás nemzetköziesedésében vállalhat nagy szerepet, a hallgatók pedig olyan piacképes, gyakorlati tudást és diplomát szerezhetnek, amely óriási előnyt jelent majd a munkavállaláskor – mondta a Századvég oktatáspolitikai üzletágának igazgatóhelyettese.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 05. 13. 11:27
The academic building of Fudan University is seen in shanghai
The academic building of Fudan University is seen in shanghai, China, August 2, 2016. REUTERS/Aly Song AUNI - S1BETTFBXBAA Fotó: REUTERS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai Fudan Egyetem eddig hatvan professzort adott a tizenöt legjobb brit és amerikai egyetemnek, mintegy háromszáz kutatóközpontja és harmincháromezer hallgatója van. Különböző szakfolyóiratokkal rendelkezik és több mint tíz tudományterületen nyújt képzéseket – sorolta a Századvég oktatáspolitikai üzletágának igazgatóhelyettese a kínai egyetem eredményeit a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Orsolya hangsúlyozta: a Fudan Egyetemnek kiemelten jó kapcsolata van a helyi vállalkozásokkal is, így ha tudományos eredmény születik, gyorsan termék lesz belőle.

A Fudan Egyetem versenyképes gyakorlati tudást ad a hallgatók számára, a tengerentúli egyetemekkel meglévő csereprogramja pedig a mobilitási lehetőségeket növeli
Fotó: Reuters/Aly Song

Az oktatáspolitikai szakértő azt is elmondta, hogy a Fudan Egyetem nemcsak a felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorában áll a 34. helyen, hanem kétszáz tengerentúli egyetemmel ápol kapcsolatot, amelyek közül százharminc egyetemen csereprogramra is van lehetőség.

– A hallgatók olyan csereprogramokban vehetnek részt, amelyek a kiválóság megosztására fókuszálnak, ezzel erősítve a hallgatók és oktatók versenyét, valamint növelve a mobilitási lehetőségüket – húzta alá Horváth Orsolya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.