Orbán Viktor angolul tartott sajtótájékoztatót Londonban

Megmutatta aktív angolnyelv-tudását Orbán Viktor miniszterelnök, miután a brit kormányfővel folytatott megbeszélést Londonban.

2021. 05. 29. 8:27
ORBÁN Viktor; JOHNSON, Boris
Orbán Viktor újságíróknak nyilatkozik a londoni kormányfõi rezidencia, a Downing Street 10 elõtt. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Angolul vagy magyarul? – tette fel a kérdést Orbán Viktor a sajtó képviselőinek a Downing Street 10. előtt, miután Boris Johnson brit miniszterelnökkel folytatott egyeztetést.

Emlékezetes, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltségére az egyik legesélyesebb Karácsony Gergely elmondása szerint „hiperpasszív” nyelvtudással rendelkezik, ami egyenlő azzal, hogy nem beszél angolul, aminek már többször tanúbizonyságát adta, ugyanis az Economistnak adott interjúja tolmács segítségével készült el, továbbá a Hableány-katasztrófa első évfordulóján Szijjártó Péter külügyminiszternek kellett tolmácsolnia, mert Karácsony nem tudta megértetni magát angolul a dél-koreai nagykövettel. Ennek ellenére miniszterelnökké választása esetén mégis angolul tartana nemzetközi sajtótájékoztatót a főpolgármester.

A miniszterelnököt rendszeresen éri az a vád a magyar baloldal részéről, hogy elérhetetlen a sajtó számára, aminek ismét az ellenkezőjét bizonyította Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.